KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 2 dak.

Lazer epilasyon yaptırırken dikkat edin

Lazer epilasyon yaptırırken dikkat edin

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kalıcı ve sağlıklı bir şekilde kurtulmayı sağlarken, bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor.

Yayın Tarihi: 12/06/17 16:23
okuma süresi: 2 dak.
Lazer epilasyon yaptırırken dikkat edin
A- A A+
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kalıcı ve sağlıklı bir şekilde kurtulmayı sağlarken, bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor. Uzmanlar, hangi durumlarda lazer epilasyon yaptırılamayacağını açıkladı.

Ülkemizde sıklıkla uygulanan lazer epilasyon uygulaması için uzmanlar açıklamalarda bulundu: "günümüzde çeşitli lazer cihazları geliştirilerek, kıl ve cilt tipine uygun bir şekilde kullanımı ve bireylerin istenmeyen tüyler sorununa kalıcı çözümler üretilmesi amaçlanmıştır. Fakat burada önemli olan, kime lazer epilasyonun yapılmaması ve kime, hangi cihazın kullanılması gerektiğidir" denildi.

LAZER EPİLASYON YAPILMAYAN DURUMLAR

İlerlemiş bir şeker hastalığı ve kalbinde pil olanlar, Lazer epilasyon yapılacak bölgede akne, sivilce, yanık veya güneş yanığı, tahriş gibi cilt sorunları bulunanlar, Ateşli bir rahatsızlık geçirenler, özellikle yüz bölgesinde herhangi bir cilt hastalığı olanlara lazer epilasyon uygulanmıyor.

FARKLI CİHAZ ALTERNATİFLERİNİN OLMASINA DİKKAT EDİN

Lazer epilasyon uzmanları, "lazer epilasyonun ilk keşfedildiği zamanlarda, beyaz cilt rengi, koyu kıllar üzerinde etkili sonuçlar verdiği gözlemlenirken, bugün gelişmiş cihazlar hemen hemen tüm cilt ve kıl tipleri varyasyonlarına uygun hale getirilmiştir. Farklı lazer epilasyonları ışık kaynaklarının cinsi ve atım sayısına göre değişkenlik gösterirler. Bu sebeple lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiyseniz, gideceğiniz merkezde mutlaka farklı cihaz alternatiflerinin olmasına dikkat edin" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.