EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ inşaat gününde "Spagetti Köprü Tasarım" yarışması yapıldı

LAÜ inşaat gününde "Spagetti Köprü Tasarım" yarışması yapıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından "İnşaat Günü" etkinliği düzenlendi.

Yayın Tarihi: 12/06/17 16:41
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ inşaat gününde "Spagetti Köprü Tasarım" yarışması yapıldı
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından "İnşaat Günü" etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında açılış konuşmalarını yapan İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bay, geçen akademik yılda LAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde yapılan etkinlikler ve yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verirken; İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ekinci, İnşaat Günü etkinliği ve etkinlik kapsamında düzenlenen "Spagetti Köprü Tasarım" yarışması ile ilgili bilgi aktarımında bulundu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Bora Kutruza, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin mezuniyet sonrası kariyer planlamaları ve Çin'in Shanghai şehrinde kendisinin de inşaasında görev aldığı Gaoyang Cruise Terminali projesi hakkında öğrencilere yönelik sunum yaptı.

EN HAFİF TASARIMA SAHİP VE EN YÜKSEK YÜKÜ TAŞIYAN KÖPRÜ ÇALIŞMASI BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ ALDI

İnşaat gününde LAÜ öğrencileri tarafından "Spagetti Köprü Tasarım" yarışması ve poster sunumları gerçekleştirildi. Köprü tasarım yarışması bölümünde, 5 kişilik gruplar halinde yarışmaya hazırlanan öğrenciler tasarladıkları köprü çalışmalarını sadece Spagetti ve sıcak silikon kullanarak inşa ettiler. Köprü çalışmalarına ağırlık yüklenerek dayanıklılıkları test edilen yarışmada en hafif tasarıma sahip ve aynı zamanda en yüksek yükü taşıyan köprü olan ünlü Warren Makas sistemini benimseyen tasarımı ile kendi ağırlığının 53 katı ağırlık taşıyan köprü yarışmayı kazandı. Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Aydın tarafından projeleri birinci olan Najam Ahmed, Ammar Jani, Mohammed Nouman, Raja Adnan Sharif ve Shahzaib Saleem'e ödülleri takdim edildi.

Etkinlik kapsamındaki sunumlar ile öğrenciler mezuniyet sonrası kariyerlerinin nasıl şekillenebileceğini öğrenerek, arıca eğitimleri esnasında öğrendikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı yakaladılar.

Yoğun bir katılımın olduğu etkinlik, Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Projeleri'nin sunumu ile sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.