LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

LBO Çocuk Korosu alkışlanıyor

LBO Çocuk Korosu alkışlanıyor

Hare Yakula yönetimindeki Lefkoşa Belediye Orkestrası Çocuk Korosu Eylül-Haziran ayı dönemi çalışmalarını tamamladı.

Yayın Tarihi: 13/06/17 11:15
okuma süresi: 3 dak.
LBO Çocuk Korosu alkışlanıyor
A- A A+
Hare Yakula yönetimindeki Lefkoşa Belediye Orkestrası Çocuk Korosu Eylül-Haziran ayı dönemi çalışmalarını tamamladı. 4 yaş ile 13 yaş arası çocukların katıldığı ve dokuz ay süren çalışmalarda klasik çocuk şarkıları, Kıbrıs Türküleri ve farklı dillerde birçok eser çocuklara aktarıldı.

FARKLI ETKİNLİKLERDE YER ALDILAR

Bu süre içerisinde LBO Çocuk Korosu "Yeni Yıl Konseri," LTB 2. Engelsiz Sanat gecesi", festivaller, çocuk şölenlerinde başarılı performanslar sergilemiş ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Çocuklardan Bayram Konseri'nde katılımcı koro olarak yer almıştır.

Eylül-Haziran dönemi çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen etkinlikte koroda yer alan çocuklara Hare Yakula tarafından katılım ve teşekkür belgeleri verildi, LTB Başkanı tarafından çocuklar için hazırlanan şapka ve rozetler hediye edildi.

ÇALIŞMALARDA HER DETAY ÜZERİNDE DURULUYOR

LBO Çocuk Korosu çalışmalarında birlikte çalışma, sorumluluk alma, gruba dahil olma ve kendini rahatça ifade edebilme gibi pek çok davranış pekiştirilirken, sahneye başarısızlık, aşırı heyecan ve panik, kaygı gibi hisler olmadan rahatça çıkmalarını sağlamaları yönünde eğitimler aktarılmıştır.

2013 yılından beridir Lefkoşa Belediye Orkestrası bünyesinde çalışmalarına devam eden LBO Çocuk korosu Direnç Sarıca Koordinatörlüğünde, Nur Tilki'nin eğitim danışmanlığı ve Ercüment Şeker'in piyano eşliğinde çalışmalarına devam etmektedir.

YENİ DÖNEM KAYITLARI AÇILACAK

LBO Çocuk korosu 2015 yılında Sansev İstanbul Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali'ne katılarak sahne almış, 2016 Antakya Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu'nu ülkemizde misafir ederek ortak konser gerçekleştirmiştir.

Yaz aylarının ardından Eylül'de LBO Çocuk Korosu yeni dönem kayıtları yeniden açılacaktır. Kayıt yaptırmak isteyenler 22 39 825 numaralı telefondan Lefkoşa Belediye Orkestrası'na ulaşabilirler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.