TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Erdoğan: "Katar, DEAŞ'a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu gösteren ülke"

Erdoğan: "Katar, DEAŞ'a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu gösteren ülke"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'ndaki konulmasında Katar krizine değindi.

Yayın Tarihi: 13/06/17 16:02
okuma süresi: 2 dak.
Erdoğan: "Katar, DEAŞ'a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu gösteren ülke"
A- A A+
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'ndaki konulmasında Katar krizine değindi.

Doha yönetimine desteğini yineleyen Erdoğan, Katar'ın Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu sergileyen ülke olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bir ülkenin halkını her anlamda tecrit etmeye kalkmak insani değildir, İslami hiç değildir" dedi.

"Katar'a yönelik mesnetsiz iddialar ile karşı karşıyayız" diyen Erdoğan, Türkiye ile beraber Katar'ın IŞİD'e karşı ortak mücadele yürüttüğünü, bu yüzden Katar'a yöneltilen 'teröre destek verdiği' iddialarının dayanaksız olduğunu söyledi:

"Birçok terör örgütüyle mücadele eden bir ülke olarak Türkiye terör konusunda en çok hassas olan bir ülkedir.

"Teröre destek ithamıyla bağımsız bir ülkeye tecrit uygulanmaya çalışılması kabul edilemez. Katar teröre destek değil, DEAŞ'e karşı Türkiye ile beraber en kararlı duruşu gösteren ülkedir.

"İftira kampanyalarıyla Katar'ı adeta bir suçlu gibi göstermenin hiçbir faydası yoktur."

Türkiye, Katar ve Fransa liderleri telekonferans yapacak

Bölgede yıllardır görülen en büyük diplomatik kriz, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Bahreyn ve Yemen dahil bazı ülkelerin geçen hafta "terörizmi desteklemekle" suçladıkları Katar ile tüm ilişkileri kesme kararını açıklamalarıyla başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle Katar'a uygulanan yaptırım kararlarının adaletsiz olduğunu vurgulayarak bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad es-Sani ile sorunun çözülmesi için üçlü bir telekonferans yapacaklarını açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.