SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Evde defne yaprağı yakmanın faydaları

Evde defne yaprağı yakmanın faydaları

Defne yaprağının yemeklere güzel aroma katmasının yanı sıra bir çok farklı kullanım alanı da vardır.

Yayın Tarihi: 13/06/17 17:12
okuma süresi: 4 dak.
Evde defne yaprağı yakmanın faydaları
A- A A+
Defne yaprağının yemeklere güzel aroma katmasının yanı sıra bir çok farklı kullanım alanı da vardır.

Akdeniz'e özgü olan defne ağacının yaprakları eski zamanlardan beri insanlar tarafında doğal bir tedavi edici olarak kullanılmıştır.

Defne yaprağı kutsal sayılırdı ve defne ağacı dallarından yapılan taçlar şairler ve sanatçılara başarılarından dolayı ödül olarak verilirdi.

Defne yaprağı genellikle mutfakta ve parfüm endüstrisinde kullanılır. Yapraklar içerdikleri bolca vitamin, mineral ve antioksidanlar nedeniyle çok güçlü tedavici edici özelliğe sahiptir.

İltihaplanmalara, bakterilere ve mantarlara karşı çok etkilidir. Fakat yanmış defne yaprakları kesinlikle olayı başka bir boyuta taşır.

Kül tablasına bir kaç tane defne yaprağı koyun ve yakın. Bu yöntem çok kolaylıkla favori tedavi yönteminiz olabilir. Yararlarını sizin için aşağıda kısaca özetledik.

1. Baş ağrısı

Defne yaprağı yandığı zaman daha fazla sineol, pinen ve elimisin salgılar. Bu maddeler baş ağrısına ve yorgunluğa iyi gelir.

2. Anksiyete

İçerdiği linalool anksiyete ile savaşır ve iletişimi arttırır. Amerikan Anestezi Hemşireleri Derneğine göre 10 dakika boyunca yanan defne yaprağı koklamak daha iyi hissettirir.

3. Solunum sistemi

İçerdiği "mycrene" ve öcenol akciğeri ve nefes yollarını temizler.

4. Diyabet

Özellikle Tip 2 diyabet hastaları için önerilir. Kötü kolestrolü, kandaki glükoz ve trigliserid seviyesini düşürür.

Kalp fonksiyonlarını arttırmak ve kan şekerini kontrol altında tutmak için defne yaprağını yemeklere ekleyin. Defne yaprağındaki antioksidanlar insülin üretimini arttırıp diyabeti kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

5. Kalp

Defne yaprağında bulunan rutin ve kafeik asit kalp fonksiyonlarını arttırır. Rutin, kılcal damarları güçlendirir ve kafeik asit de kolestrolü düzenler.

6. Kanser

İçerdiği antioksidanlar ve diğer organik bileşenler kanserin gelişimini önler.

7. Ağrı

Defne yaprağı baş ağrısına, migrene, eklem ağrılarına, artrite ve diş ağrısına iyi gelir. Bir bardak defne çayı ile vücudunuzdaki tüm ağrılardan kurtulabilirsiniz.

8. Hamilelik

Defne yaprağı, hamile kadınların ihtiyacı olan folik asit açısından zengindir.

9. Bağışıklık

Defne yaprağında bolca bulunan A ve C vitaminleri sayesinde mükemmel bir bağışıklık arttırıcıdır. A vitamini burnu, gözleri, boğazı, ağız boşluğunu, sindirim sistemini ve akciğer zarını korur, bakteriyel ve viral enfeksiyonları önler. Ayrıca çinko açısından da zengindir.

10. Sindirim

Defne yaprağını mide-bağırsak sorunları, çölyak hastalığı ve rahatsız bağırsak sendromu için kullanabilirsiniz. Mide ve bağırsakta gazdan dolayı oluşan şişkinlikleri giderir ve proteinin sindirilmesini kolaylaştırır.

11. Kepek

Soğuk suya defne yapraklarını koyun ve saçınızı şampuanladıktan sonra bu su ile durulayın. Ayrıca şampuanınıza 15 damla defne yaprağı özü yağı damlatabilirsiniz.

12. Böbrek taşı

Defne çayı böbrek iltihaplanmalarına ve böbrek taşlarına çok iyi gelir. 200 ml suya 5 gram defne yaprağı ekleyin. Suyu 50 ml'ye inene kadar kaynatın ve sonra süzün. Günde iki kere bu çayı için.

13. Uykusuzluk

Uykusuzluk için birebirdir. Bir bardak suya bir kaç damla defne yaprağı özü ekleyin ve yatmada önce uyku iksiri olarak için.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.