EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YÖK'ten KAÜ Fizyoterapi Bölümü'ne onay

YÖK’ten KAÜ Fizyoterapi Bölümü'ne onay

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu'na bağlı Fizyoterapi önlisans programını onayladı.

Yayın Tarihi: 15/06/17 09:51
okuma süresi: 3 dak.
YÖK’ten KAÜ Fizyoterapi Bölümü'ne onay
A- A A+
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu'na bağlı Fizyoterapi önlisans programını onayladı.

KAÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada; ''Sağlık Meslek Yüksekokulu içerisinde bulunan Fizyoterapi önlisans programına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye'den öğrenci gelmesi beklenmektedir. KKTC'de ve Türkiye'de sağlık alanında ara elemana olan ihtiyaç dikkate alındığı zaman öğrenci kaynağının sürekliliği konusunda sorun yaşanması beklenmemektedir.

Ortalama yaşam süresinin artması, kazalarda sağkalımın çoğalması, endüstriyel ve trafik kazalarındaki artış, bu bölüme olan ihtiyacın artmasına neden olmuştur. Bu alanda fizyoterapi uzmanları ve doktorlarına yardım sunabilecek, donanımlı, eğitimli ve vizyon sahibi yardımcı eleman açığını azaltmak amaçlanmaktadır.

Fizyoterapi programından mezun olanlar KKTC ve Türkiye'de devlet veya özel sağlık hastaneleri, fizyoterapi merkezleri, yaşlı bakım evleri, spor merkezleri, spa/termal tesisleri, sağlık turizmine yönelik otellerde, hidroterapi ünitelerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde istihdam olanağına sahiptir. Fizyoterapi programından mezun olacak öğrenciler isterlerse Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile uygun bölümlerde lisans öğrenimlerine devam edebilecektir. Mezun sayısının az olması ve özel hastanelerin çoğalması ile sağlık sektöründe daha çok ihtiyaç duyulan bir meslek haline gelmiştir ve sürekli gelişen teknolojiyi anlayıp uygulayabilecek eğitimli çalışanlara piyasada büyük bir talep bulunmaktadır. Hastanelerin bu alanda özel eğitim görmüş sağlık elemanlarına ihtiyaçları olması nedeniyle bu program mezunlarının iş bulma imkanları yüksektir.'' denildi.

Ayrıca yetkililerden; Fizyoterapi bölümünün gerek KKTC gerekse Türkiye'de sağlık alanında bu programdan mezun olacak öğrencilere olan ihtiyacın gelecek yıllarda artmasının beklendiği için ayrı bir önem taşıdığı, Fizyoterapi bölümü program dilinin Türkçe, kontenjanın ise 30 kişi olduğu açıklandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.