İNGİLTERE
okuma süresi: 4 dak.

Son dakika... Londra'da yanan binada kurtulan yok! Yüzlerce ceset olabilir

Son dakika... Londra'da yanan binada kurtulan yok! Yüzlerce ceset olabilir

İngiltere'de saatlerce alevlerin söndürülemediği 24 katlı binanın en üst katına ulaşıldı, itfaiye ekibi kimsenin hayatta kalmasını beklemiyor.

Yayın Tarihi: 15/06/17 12:39
okuma süresi: 4 dak.
Son dakika... Londra'da yanan binada kurtulan yok! Yüzlerce ceset olabilir
A- A A+
İngiltere'de saatlerce alevlerin söndürülemediği 24 katlı binanın en üst katına ulaşıldı, itfaiye ekibi kimsenin hayatta kalmasını beklemiyor.

Arama kurtarma ekiplerine dayandırılan haberlere göre, binada sayısız ceset var ve ölü sayısının yüzlerce olmasından korkuluyor. Onlarca çocuk ve yaşlı kayıp. '15 dakikada felaket', 'Trajik. Korkunç. Önlenebilir', 'Gerçekleşmeyi bekleyen felaket' manşetlerini atan İngiliz gazeteleri, bazı bina sakinlerinin çöp torbaları ve nevresimlerden yaptıkları paraşütlerle aşağı atladığını yazdı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı binayı küle çeviren yangının ardından korkutan açıklama geldi. Londra itfaiyesinin başındaki Dany Cotton, ITV'ye verdiği demeçte "İtfaiyeciler dün gece Greenfell Tower'ın en üst katına kadar çıktı ancak güvenlik nedeniyle duvarların arası tamamen kontrol edilemedi. Binada hayatta kalan kimsenin olduğunu sanmıyoruz" dedi.

İngiliz basınına göre, binada sayısız ceset var ve ölü sayısının yüzlerce olmasından korkuluyor. Onlarca çocuk ve yaşlıdan haber alınamıyor. Gazetelere yansıyan haberler arama kurtarma ekiplerine dayandırıldı.

Haber ajanslarının geçtiği fotoğraflarda, bir insansız hava aracıyla yüksek katların kontrol edildiği görülüyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün yanan Geerfell Tower'ı ziyaret ediyor.

İngiliz gazeteleri bugün beklendiği gibi yangını manşetten verdi, binanın dış cephe kaplaması haberlerde en çok sorgulanan konu oldu. '15 dakikada felaket' başlığını atan The Times, görgü tanıklarının ifadelerini sayfalarına taşıdı. Görgü tanıkları, alevlerin yalnızca 15 dakikada binayı sardığını söyledi.

Komşusunun evinde başlayan yangını ilk görenlerden biri olduğunu söyleyen bir görgü tanığı, "Yangın mutfakta çıkmıştı. Kapıdan gördüm, küçük bir yangındı ve komşum bu sırada itfaiyeyi arayıp eşyalarını toplamış, büyük bir poşetle dışarı çıkıyordu" dedi. Bir başka görgü tanığı da, komşusunun buzdolabının patladığını söyleyerek herkesin dışarı çıkmasını istediğini ifade etti.

Gazete, alevlerin binanın kaplamasında önce yukarıya, sonra da rüzgarın etkisiyle yana yayılmasını gösteren fotoğraflar yayınladı.

ÇÖP TORBASINDAN PARAŞÜTLE ATLADILAR!

Financial Times 'Londra'daki ölümcül yangının ardından güvenlik tartışması' başlığını kullanırken, i gazetesi 'Trajik. Korkunç. Önlenebilir' manşetiyle çıktı.

'Gerçekleşmeyi bekleyen felaket' The Daily Telegraph, alevlerden kurtulmak isteyen bina sakinlerinden bazılarının çarşaflardan yaptıkları iplerle aşağıya inmeye çalıştığını aktardı. Gazeteye göre, bazı kişiler ise çöp torbaları ve nevresimlerden yapmaya çalıştıkları paraşütlerle binadan atladı.

Telegraph, ayrıca, kurtulmayı başaranların binadaki 'binada yangın çıkarsa evlerinizi terk etmeyin' uyarısını dinlemedikleri için hayatta kaldıklarını yazdı.

12 can kaybının olduğu yangında onlarca yaralı da hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardan bazılarının durumu ağır.

Gece 00.56'da başlayan yangında alevler kısa sürede dev binayı sardı, bazı anneler bebeklerini kurtarabilmek için aşağıya attı. Tam bir can pazarının yaşandığı yangın ancak öğle saatlerinde kontrol altına alınabildi.

Belediyeye ait bir konut olan 24 katlı binada, yaklaşık 600 kişi yaşıyordu. Bina sakinleri arasında Türklerin de bulunduğu bildiriliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.