GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Belediyesi sağlıklı ve mutlu bir nesil için ebeveyn destek programı başlatıyor

Girne Belediyesi sağlıklı ve mutlu bir nesil için ebeveyn destek programı başlatıyor

Girne Belediyesi "Her şey sağlıklı ve mutlu bir nesil için" sloganıyla bu yaz kentte yaşayan anne babalara yönelik Ebeveyn Destek Programı (Anne- Baba Okulu) düzenliyor.

Yayın Tarihi: 15/06/17 16:01
okuma süresi: 3 dak.
Girne Belediyesi sağlıklı ve mutlu bir nesil için ebeveyn destek programı başlatıyor
A- A A+
Girne Belediyesi "Her şey sağlıklı ve mutlu bir nesil için" sloganıyla bu yaz kentte yaşayan anne babalara yönelik Ebeveyn Destek Programı (Anne- Baba Okulu) düzenliyor. Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, anne babaların çocuk yetiştirirken karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri sunmayı amaçlayan eğitim programının Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde hafta sonu ve gece gerçekleştirileceği belirtildi.

Alanında uzman kişiler tarafından verilecek 14 saatlik eğitim programına katılan anne babalara eğitim sonunda sertifika verileceği ücretsiz olan eğitim programına son başvuru tarihinin 10 Temmuz 2017 Pazartesi olduğu ifade edildi. Program hakkında bilgi almak ve ön kayıt yaptırmak isteyen anne babaların 0392 815 21 19 ve ALO 185 telefon numarası Girne Belediyesi Beyaz Masa hattından bilgi alıp ön kayıt yaptırabileceği kaydedildi.

"KISA BİR SÜRE SONRA AİLE DANIŞMA MERKEZİ HİZMETE GİRECEK"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, sağlıklı bir nesil ve toplum için ailenin önemine işaret ederek, çocuk ve gençlerin anne ve babalarını, çocukları için öğrenmeye davet etti. Girne Belediyesi olarak kentte düzenlemiş oldukları çeşitli seminerlerle halkı bilinçlendiren eğitimler vermeye özen gösterdiklerine değinen Güngördü, yaz dönemi boyunca açılacak Ebeveyn Destek Programı'yla da daha kapsamlı bir çalışma gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Alanında uzman kişilerle verilecek derslerin ailelere çocuk yetiştirmede önemli bilgiler sunacağını ifade eden Güngördü, bunun Girne'de kısa bir süre sonra hizmete koymayı planladıkları Aile Danışma Merkezi için de bir ön çalışma niteliğinde olduğunu kaydetti.

EĞİTİM SÜRESİNCE İRDELENECEK KONULAR VE UZMANLAR

Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, Girne Belediyesi Ebeveyn Destek Programı (Anne- Baba Okulu) kapsamında; Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel- "Çocuk ve ergenlerde riskli davranışlar (şiddet, bağımlılıklar, güvenli internet kullanımı)", Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurçin İncirli- "Çocuklarda sağlıklı gelişim, aşı takvimi, çocuk hastalıkları, "Sağlıklı çocuk yetiştirme ve beslenmesi", Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Ayşe Zeki – "Çocuklarda gelişim ve davranış değişikliği", "Özel öğrenme güçlüğü, disleksi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunu olan çocuğa yaklaşım" , Dyt. Feriha Balkır- "Çocuk ve gençlerde sağlıklı beslenme ve yeme bozukluğu" konularında eğitim vereceği, başvurulara göre eğitim programının geliştirileceği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.