EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün ilk mezunları 20 yıl sonra bir araya geldi

DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün ilk mezunları 20 yıl sonra bir araya geldi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün ilk mezunları olan 1997 yılı mezunları, 15 Haziran 2017 Perşembe günü, bölüm organizasyonuyla bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 16/06/17 12:52
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün ilk mezunları 20 yıl sonra bir araya geldi
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün ilk mezunları olan 1997 yılı mezunları, 15 Haziran 2017 Perşembe günü, bölüm organizasyonuyla bir araya geldi. Farklı sektörlerde oldukça başarılı kariyerlere sahip olan mezunlar, 20 yıl sonra yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Mezunlar, 15 Haziran 2017 Perşembe günü, saat 11:00'de, DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Aybay eşliğinde DAÜ Akademik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı'yı ziyaret etti. Prof. Dr. Özkaramanlı, 20 yıl önce 1997'de DAÜ'den mezun olan öğrencilerin DAÜ'nün bu zaman zarfındaki değişimi ile ilgili düşüncelerini aldı ve kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

DAÜ Bilgisayar Mühendisliği'nin ilk mezunları, aynı gün saat 14:00'te ise Bilgisayar Mühendisliği Amfisi'nde düzenlenen etkinlikte, lisans öğrencileriyle bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Aybay, 20 yıl sonra ilk mezunlarını ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, mezunların TC ve KKTC'de iş hayatlarını çeşitli sektörlerde ve önemli pozisyonlarda sürdürmelerinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Etkinlik DAÜ'nün ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün tanıtım filmlerinin izlenmesiyle devam etti. Ardından 20. yıl mezunlarına sürpriz yapan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 1997'deki Mezuniyet Yıllığı'ndan derlenen eski fotoğrafları ekrana yansıttı. Etkinlikte 1997 mezunları tek tek kendilerini tanıttı ve kariyerleri ile ilgili özet bilgiler verdi. Öğrenciler de mezunlara çeşitli sorular yöneltti. Mezunlar öğrencilere iletişim becerilerinin ve mesleğe olan merak ve tutkularının önemli olduğunu anlatarak, DAÜ'de 106 farklı ülkeden öğrenci ile örnek uluslararası bir kampüste yaşamanın kendilerine kariyerlerinde önemli katkı sağlayacağını belirttiler.

Etkinlik kapsamında saat 20:00'de, DAÜ Deniz Tesisleri'nde onur yemeği düzenlendi. Yemeğe DAÜ Öğrenci İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Yaşar Özden, Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş, DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Aybay, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yıltan Bitirim ile DAÜ Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürü Derviş Ekşici katıldı. Oldukça keyifli geçen yemeğin ardından mezunlara ektinliğe katılımlarından dolayı DAÜ Öğrenci İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Yaşar Özden ve DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Aybay tarafından 20. yıla özel anı plaketleri takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.