EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ Eczacılık Fakültesi mezunları mesleğe ilk adımı attı

DAÜ Eczacılık Fakültesi mezunları mesleğe ilk adımı attı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi 20 Haziran 2017 Salı günü gerçekleştirilecek olan 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni öncesinde mezunları için Yemin Töreni düzenledi.

Yayın Tarihi: 16/06/17 15:19
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ Eczacılık Fakültesi mezunları mesleğe ilk adımı attı
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi 20 Haziran 2017 Salı günü gerçekleştirilecek olan 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni öncesinde mezunları için Yemin Töreni düzenledi. 16 Haziran 2017 Cuma günü, saat 10:00'da, Eczacılık Fakültesi'nde gerçekleştirilen Yemin Töreni ile mezunlar mesleğe ilk adımlarını atmış oldular.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende konuşan DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aybike Yektaoğlu, yeminler ile mezunların profesyonel meslek hayatına ilk adımı attıklarını bildirdi. Yrd. Doç. Dr. Yektaoğlu, bu yıl 6 yıllık Pharm. D. programının ilk mezunlarını, 5 yıllık Pharm B. programının ise üçüncü mezunlarını verdiğini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Yektaoğlu, konuşmasında tüm öğrencilere gelecekteki hayatlarında başarılar diledi.

Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, genç mezunlara ve ailelerine seslenerek bu özel günde bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. DAÜ'nün her geçen gün büyümeye devam ettiğini aktaran Prof. Dr. Osam, mezun sayısının da artmakta olduğuna vurgu yaptı. DAÜ'deki sağlık alanının son 10 yıl içerisinde hayat bulduğunu dile getiren Prof. Dr. Osam, sağlık alanında yapılan gerek akademik gerekse idari yatırımların devam edeceğinin bilgisini de verdi. Konuşmasında mezunlara seslenen Prof. Dr. Osam, "Yaptığınız işi en iyi şekilde yapmaya çalışın. İşiniz ne olursa olsun severek yapın. İşinizin önemli olduğuna inanın, işinizi iyi yapmanız durumunda ülke, toplum ve üniversitemiz zarar görmeyecektir. Yolunuzun her zaman güzel ve başarılı olmasını dilerim." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yemin Töreni'nde 59 eczacı insanlığa hizmet etmek ve mesleklerinin ideallerini ve taahhütlerini desteklemek için yemin ederek, yetişmelerinde katkısı olan hocalarına ömürleri boyunca saygı göstereceklerine ve meslek yeminlerine ters düşen bir şekilde hareket etmeyeceklerine and içtiler.

Törende öğrencilere Yemin Belgeleri DAÜ Rektörü Prof. Dr. Osam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Prof. Dr. Özgür Eren ve Prof. Dr. Cem Tanova ile Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aybike Yektaoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve Öğretim Üyeleri tarafından takdim edildi. Tören, mezunlar onuruna düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.