TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

ABD İstanbul için 'terör' uyarısı yaptı, sokak ismi verdi

ABD İstanbul için 'terör' uyarısı yaptı, sokak ismi verdi

<div class="news-short">ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye'deki ABD vatandaşlarını uyararak, Şişli ve Mecidiyeköy'de terör saldırısı ihtimalinin mevcut olduğunu söyledi.</div> <div id="share-bar"> </div>

Yayın Tarihi: 17/06/17 10:12
okuma süresi: 2 dak.
ABD İstanbul için 'terör' uyarısı yaptı, sokak ismi verdi
A- A A+
ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye'deki ABD vatandaşlarını uyararak, Şişli ve Mecidiyeköy'de terör saldırısı ihtimalinin mevcut olduğunu söyledi.

Twitter üzerinden açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Bürosu, İstanbul Başkonsolosluğu'nun İstanbul'daki bazı bölgelerdeki ABD vatandaşlarını olası terör saldırılarına karşı uyardığını duyurdu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun açıklamasında ilk kez, semt isimlerinin yanı sıra sokak ismine de yer verildi. Açıklamaya göre, ABD vatandaşlarının Şişli'deki Ağaoğlu Sokak'tan 'uzak durması' isteniyor.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı ise gece saatlerinde konuyla ilgili soruya yanıt verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu açıklamasında, "ABD makamları bu açıklamayı herhangi bir somut istihbarata istinaden değil, güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır" dedi. Müftüoğlu'nun ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun yayımladığı güvenlik mesajıyla ilgili cevabı şu şekilde:

'ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul/Şişli ve Mecidiyeköy çevresinde alınan bazı güvenlik önlemleri hakkında bir mesaj yayımlamıştır.

ABD makamları bu açıklamayı herhangi bir somut istihbarata istinaden değil, güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır'

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun söz konusu mesajı şöyleydi:

'ABD vatandaşlarını, olası bir terör tehdidine karşı Mecidiyeköy'de, özel olarak Ağaoğlu Sokak'taki artan Türk güvenlik önlemleri konusunda bilgilendirmek isteriz.

Şu aşamada konsolosluk, terör tehdidiyle ilgili yeni bilgilere sahip değil ancak ABD vatandaşlarına 28 Mart'ta yayınlanan seyahat uyarısının hala geçerli olduğunu hatırlatırız. Bölgede yaşayan ABD'liler daha dikkatli olmalılar.'

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.