EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Girne Montessori Okulu'nda mezuniyet ve karne sevinci

Girne Montessori Okulu'nda mezuniyet ve karne sevinci

KKTC'de Montessori eğitim sistemi ile 0-6 yaş grubu çocuklara kreş ve anaokulu hizmeti veren Kıbrıs Montessori Okulları'nda karne sevinci ve mezuniyet coşkusu yaşandı.

Yayın Tarihi: 17/06/17 16:29
okuma süresi: 4 dak.
Girne Montessori Okulu'nda mezuniyet ve karne sevinci
A- A A+

Heyecan coşku gurur bir arada yaşandı

Girne Montessori Okulu'nda önceki hafta gerçekleştirilen mezuniyet töreninin ardından geçtiğimiz hafta da diploma sevinci yaşandı.

Girne'de Aroma Cafe'de 8 Haziran'da düzenlenen muhteşem bir tören ile 28 öğrencinin mezuniyet diplomalarını aldığı Girne Montessori Okulu'nda Cuma günü de karneler verildi. 85 Çocuk karne aldı.

Lapta Alsancak Montessori Okulu'nda, 14 Haziran günü yapılan yılsonu partisinde 15 çocuk karnelerini aldı.

Lefkoşa Montessori Okulu'nda ise 15 Haziran Perşembe günü yapılan mezuniyet töreninde 6 çocuk mezuniyet diplomasını alırken, Kıbrıs Montessori Okulları'nın ODTÜ şubesinde ise 21 çocuk karne aldı. ODTÜ Montessori Okulu'nda önceki gün yapılan mezuniyet töreninde 12 çocuk da mezuniyet diplomasını aldı.

Heyecan coşku ve ayrılık hüznü bir arada yaşandı

Kıbrıs Montessori Okulları'nın Lefkoşa ve ODTÜ şubelerinde hafta içi yapılan mezuniyet törenlerinde coşku, heyecan, hüzün ve gurur bir arada yaşandı.

Mezun olan çocuklar coşku ve büyük bir heyecan ile diplomalarını alırken aileler çocuklarını mezuniyet cübbeleri ile görünce duygulu anlar yaşadı.

Öğretmenler ise çocukların başarıları ile gururlanırken onlardan ayrılacağı için hüzünlendi bir yanları buruk kaldı.

Meşalelerle geldiler

Lefkoşa Montessori Okulu'nda tören, çocukların ellerinde meşale ve Montessori eğitim sistemini vurgulayan yaftalarla tören alanına girişi ile başladı.

Törende yaşama hakları elinden alınmış çocuklar anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Mezuniyet töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıbrıs Montessori Okulları Eğitim Koordinatörü Hatice Düzgün yaptı.

Düzgün'ün duygulu bir o kadar da anlamlı konuşmasının ardından, Montessori materyali devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Mezuniyet kutlamaları, çocukların güne özel hazırladıkları muhteşem dans gösterilerinin sunumu ile devam etti. Ardından diploma törenine geçildi.

Çocuklar, diplomalarını büyük bir heyecan ve gururla aldı. Çocuklar, diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı. Diploma töreninin tamamlanmasından sonra mezuniyet pastası kesildi. Çocuklara mezuniyet hediyeleri takdim edildi. Tören, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

ODTÜ'de gurur gecesi

ODTÜ Montessori Okulu'nda önceki akşam düzenlenen mezuniyet töreninde 12 çocuk diploma aldı. Çocukların ellerinde meşale ve Montessori eğitim sistemini vurgulayan yaftalarla tören alanına girişi ile başlayan törende, yaşama hakları elinden alınmış, savaşlarda ve savaş nedeni ile aileleri ile birlikte ülkelerinden kaçarken yaşamlarını kaybeden çocuklar anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Mezuniyet töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıbrıs Montessori Okulları Eğitim Koordinatörü Hatice Düzgün yaptı, ardından Montessori materyali devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Montessori materyali devir teslim töreninin ardından, kutlamalar mezun çocukların güne özel hazırladıkları dans gösterilerinin sunumu ile devam etti.

Çocukların dansları sunumunun ardından çocuklara diplomaları verildi.

Mezun olan öğrenciler, diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı.

Diploma töreninin tamamlanmasından sonra mezuniyet pastası kesildi, konfetiler patlatıldı. Törende ayrıca çocuklara ve ailelerine pasta ve herse ikramında bulunuldu. Tören, çocuklara mezuniyet hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.