DÜNYA
okuma süresi: 4 dak.

Bermuda şeytan üçgeninin sırrı, müthiş bir keşifle nihayet çözülüyor

Bermuda şeytan üçgeninin sırrı, müthiş bir keşifle nihayet çözülüyor

Bu yeni keşif, Bermuda Üçgeni olarak bilinen gizemli bölgenin ardındaki sırları çözecek mi?

Yayın Tarihi: 17/06/17 17:57
okuma süresi: 4 dak.
Bermuda şeytan üçgeninin sırrı, müthiş bir keşifle nihayet çözülüyor
A- A A+

Bu yeni keşif, Bermuda Üçgeni olarak bilinen gizemli bölgenin ardındaki sırları çözecek mi?

"Şeytan Üçgeni" olarak da bilinen Bermuda Üçgeni, Kuzey Atlantik Okyanusu'nun batı tarafındaki Bermuda, Florida ve Puerto Rico üçgeninin arasında kalan geniş alandır. Bu gizemli ve hayali sınır, her yönde bin milden az mesafede uzanıyor.

Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne göre, üçgen yok. Ve isim de Amerikan Coğrafi İsimler Kurulu'nca tanınmıyor.

Fakat, uçakların ve gemilerin iz bırakmadan kaybolmasının nedeni nedir? Havacılık ekipmanları ve seyr-ü sefer ekipmanları neden arızalanıyor? Bir pusulanın hızla dönerek yanlış yönü göstermesine ne sebep olabilir? Telsizlerin susmasının ve iletişimin kesilmesinin nedeni nedir? Bugüne kadar ünlü Bermuda Üçgeni'nde yaşanan bu olaylara mantıklı bir açıklama getirilemedi.



Gezegenimizdeki bu gizemli bölge, aynı zamanda dünya çağındaki diğer sıcak noktalarla ve ilgi noktalarıyla aynı hizada bulunuyor. Bermuda Üçgeni, 27. Kuzey paralelinde yer alıyor; Giza piramitleri ve Himalayalarla bir hat oluşturuyor.

Christopher Columbus, Bermuda Üçgeni'nin gizemlerine şahit olan ilk insanlardan biriydi; olağandışı bir dümenci ve saygın bir denizci olarak, Yeni Dünya'ya yaptığı yolculukta tuttuğu seyir defteri hatasız ve açıktır.

İlginç olan, Columbus'un Bermuda Üçgeni denilen bölgeye girmesi ve burada pusulada kaymalar kaydetmesi ve bunun yanı sıra, denize düşen bir ateş topundan bahsetmiş olmasıdır.

Gördüğünüz gibi, bu gizemli bölge yüzyıllar boyu, gezegenimizdeki en büyük sırlardan biri olmuş, yakınından geçen herkese korku salmıştır. Fakat şimdilerde, bu gizemli suların birçok geminin ve uçağın yok olmasında neden rol oynadığı sonunda açığa çıkarılabilecek. Raporlara göre, bilim insanları, Norveç açıklarında Bermuda Üçgeninin sırrını açıklayabileceğine inandıkları bir dizi krater bulduktan sonra yüzyıllık gizemi çözmeye sadece bir adım uzaktalar.

Bilim insanları, Barents Denizi'nde metan gazının deniz yatağında birikmesi ve patlamasıyla oluşan 150 kadar derin krater olduğuna inanıyorlar. Norveç'teki keşiften sonra, bilim insanları aynı fenomenin Bermuda Üçgeni'ndeki kaybolmalardan da sorumlu olabileceğinden şüpheleniyorlar.

Norveç Arktik Üniversitesi araştırmacıları Sunday Times'a şunları söyledi:

Barents Denizi batı merkezinde deniz yatağında birçok büyük krater bulunuyor. Bunların nedeni büyük olasılıkla geniş çaptaki gaz patlamaları. Krater alanı, muhtemelen Kuzey Kutbu'ndaki en geniş sığ deniz metan salınım noktalarından birini temsil etmektedir.

Bilim insanları, yıllarca Bermuda Üçgeni'ndeki gizemli olayların arkasında benzer bir doğal fenomenin olabileceğinden şüphelendiler. Bu yeni kanıt, araştırmacıların Florida, Bermuda ve Puerto Rico arasındaki tuhaf fenomene neyin sebep olduğunu anlamaya bir adım daha yaklaştılar.

Teorilerini kanıtlama yolundaki sonraki adım da bu baloncukların patlamasının gemileri batıracak kadar büyük ve güçlü olup olmadığını saptamak.

Önceki çalışmalar, Bermuda Üçgeni fenomeninin ardındaki gizemin uzayda yatıyor olabileceğinden şüphelenmişti.

Uydu ölçümleri, Van Allen Kuşağı'nın, yani dünyanın enerji yüklü parçacıklardan oluşan iç radyasyon kuşağının gezegenimizin yüzeyine yakın bir noktada, Bermuda Üçgeni'nin üzerinde konumlandığını göstermiştir. Bilim insanları, Van Allen kuşağındaki herhangi bir sapmanın ve bölgeye yakınlığının bu alanla ilişkilendirilen çeşitli gizemli olaylara yol açabileceğinden şüpheleniyorlar: Gemilerin, uçakların ve gizemli hava fenomenleri.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.