DÜNYA
okuma süresi: 6 dak.

"Arap Baharında 2'nci dalga geliyor, yeni İsviçrelerle heyecan duymanın anlamı yok"

"Arap Baharında 2'nci dalga geliyor, yeni İsviçrelerle heyecan duymanın anlamı yok"

Uluslararası ilişkiler uzmanı, Gazeteci Hüsnü Mahalli, Katar kriziyle su yüzüne çıkan ve şekillenen yeni krizler sarmalının altı yıllık kanlı Arap Baharının ikinci perdesinin başlangıcı olarak niteledi ve Katara yönelik kampanyanın arkasında Sisi ve Trumpikilisinin olduğunu asıl hedefinde de Türkiye'nin bulunduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 18/06/17 15:29
okuma süresi: 6 dak.
"Arap Baharında 2'nci dalga geliyor, yeni İsviçrelerle heyecan duymanın anlamı yok"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan Mehmet

Her gün derinleşen Katar krizini altı yıl süren kanlı Arap Baharının ikinci perdesinin başlangıcı olarak niteleyen ve dolaylı hedefin Türkiye olduğunun açık olduğunu kaydeden Uluslararası ilişkiler uzmanı, Gazeteci Hüsnü MahalliTürkiye ve Erdoğan bu denli açık şekilde sıkıştırılırken Kıbrıs meselesinde yeni Cenevre ya da İsviçrelerle umutlanmanın anlamsız olduğunu söyledi…

Mahalli "Tüm dünya Katarla Kuzey Suriye ve IŞİD'le ilgilenirken ve tüm Avrupa Türkiye ile ilişkilerini koptu kopacak noktada tutarken ve herkes Türkiye ve Erdoğan'ı sıkıştırmak için uğraşırken Kıbrıs meselesinde yeni zirvelerle heyecan duymak ilginç.Yaklaşan kötü günler içinde Kıbrıs Sorunun çözüleceğine ilişkin bir havaya girmek anlamlı olmaz.Lübnan'ın da şimdi Türkiye'ye karşı Güney Kıbrıs'la yeni bir işbirliği denklemi kurduğunu da gözden kaçırmamak lazım"dedi.

Coğrafyamızı daha sıcak ve karmaşık günlerinbeklediğini belirten Mahalli, "Müslüman Kardeşleri destekleme, terörü destekleme' diyerek Katar'ı suçlamak hedefin Türkiye olduğuna işaret ediyor. Sıkıştırılan, suçlanan Türkiye'dir" değerlendirmesini yaptı.

Uluslararası ilişkiler uzmanı, Gazeteci Hüsnü Mahalli, Katar kriziyle su yüzüne çıkan ve şekillenen yeni krizler sarmalının altı yıllık kanlı Arap Baharının ikinci perdesinin başlangıcı olarak niteledi ve Katara yönelik kampanyanın arkasında Sisi ve Trumpikilisinin olduğunu asıl hedefinde de Türkiye'nin bulunduğunu söyledi.

Mahalli, Katar'a karşı yapılan çıkışın temel argümanın Müslüman Kardeşler ve onları destekleyen terör örgütleri olduğuna dikkat çekerek "Olup bitenin tirajı komik olduğunun önemli yönü Katar sorunuyla ilgili konuşan tavır sergileyen bütün ülkelerde Amerikan üsleri olduğu gerçeğidir. Türkiye, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn Mısır Pakistan... Bu ülkeler eğer savaşacaksa kiminle savaşacak ve neye karşı? Türkiye'yi direk tahtaya koymak istemiyorlar dolaylı dolanıyorlar. Katar'a diyorlar ki 'sen Müslüman kardeşleri destekliyorsun'… Müslüman kardeşleri destekleyen Türkiye… Katar önemsiz 300 Bin nüfusu olan bir ülke" diye konuştu.

"Katar sorunuyla ilgili tavır sergileyen tüm ülkelerde Amerikan üsleri var"

Mahalli sözlerine şöyle devam etti; "Olup bitenin tirajı komik olduğunun önemli yönü Katar sorunuyla ilgili konuşan tavır sergileyen bütün ülkelerde Amerikan üsleri olduğu gerçeğidir…

Türkiye, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn Mısır Pakistan... Bu ülkeler eğer savaşacaksa kiminle savaşacak ve neye karşı? Amerikalılar kimden yana tavır alacak. Diyelim ki Suudi Arabistan'dan yana tavır oldu. Diğer ülkelerde de üsleri var. Komik olan bu...

Gelişmeler Trump'ınSuudi Arabistan ziyaretiyle ortaya çıktı. Çünkü seçim kampanyası öncesi ve sırasında Trump,Suudi Arabistan'a elli kez çatmıştır. 'Bu geri kalmış Suudileri neden koruyalım. Parayı sökülsünler koruyalım…' Anlayış bu."

"Katara yönelik kampanyanın arkasında Sisi ve Trump var ve hedefinde de Türkiye"

"Eğer Katar Müslüman kardeşleri destekliyorsa tüm ülkeler destekliyor. Türkiye'de destekliyor. Eğer bu destek suçsa ve saldırı gerekçesi ise Arap Baharıyla birlikte tüm ülkeler Müslüman kardeşleri ve onlardan beslenen terör örgütlerini destekliyor.

İki temel var bastan beri söylüyorum TrumpSisi'nin iyi dostu. Sisi Müslüman Kardeşleri sevmediği için Türkiye ile arası bozuk olduğu için Erdoğan'la problemli olduğu için durmadan 'öyle böyle yap' diyor.

Ki kaldı ki Mısır çok önemli bir ülke…Bu Coğrafyada zaten 3 önemli temel ülke var: Mısır Türkiye Suudi Arabistan... Katara yönelik bu kampanyanın arkasında Sisi ve Trumpvar ve hedefinde de Türkiye var…"

"Türkiye'ye direk tahtaya koymak istemiyorlar dolaylı…"

"Türkiye'ye direk tahtaya koymak istemiyorlar dolaylı dolanıyorlar. Katar'a diyorlar ki sen Müslüman kardeşleri destekliyorsun… Müslüman kardeşleri destekleyen Türkiye… Katar önemsiz 300 Bin nüfusu olan bir ülke… 6 yıllık Arap Baharının ikinci perdesi olarak görüyorum gelişmeleri. Hep derim hedef Türkiye, Türkiye… Şimdi asıl bu durum çok daha net. Müslüman Kardeşleri destekleme, terörü destekleme diyerek Katar'ı suçlamak hedefin Türkiye olduğuna işaret ediyor. Suçlanan Türkiye… Herkes esasen Türkiye ve Erdoğan'ı sıkıştırmak için uğraşıyor…"

"Coğrafyamızı daha sıcak karmaşık günler bekliyor"

"PYD'nin Suriye'deki pozisyonu arka plana itiliyor ve Kuzey Irak'ta da devlet kurma gündeme geliyor ki bilindiği gibi Eylül'de bağımsızlık referandumu var.

Coğrafyamızı daha sıcak karmaşık günler bekliyor. Katar olayından sonra -kanlı kelimesini kullanmak istemiyorum ama- gerçekten coğrafyamızı kötü günler bekliyor. Bu kötü günler içinde de Kıbrıs Sorunun çözüleceğine ilişkin bir havaya girmek de oldukça ilginç ve enteresan…"

"Lübnan'ın da şimdi Türkiye karşı Güney Kıbrıs'la yeni bir işbirliği"

"Tüm dünya Katar'la Kuzey Suriye ve IŞİD'le ilgilenirken ve tüm Avrupa Türkiye ile ilişkilerini koptu kopacak noktada tutarken ve dediğim gibi herkes Türkiye ve Erdoğan'ı sıkıştırmak için açıkça uğraşırken Kıbrıs meselesinde yeni Cenevrelerle ya da İsviçrelerle heyecan duymanın bir anlamı yok. Öte yandan Lübnan'ın da şimdi Türkiye karşı Güney Kıbrıs'la yeni bir işbirliği denklemi kurduğunu da gözden kaçırmamak lazım…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.