DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Portekiz'de orman yangını: En az 57 ölü

Portekiz'de orman yangını: En az 57 ölü

Portekiz'in orta kesimlerinde çıkan büyük bir orman yangınında ölü sayısı artmaya devam ediyor. Son rakamlara göre en az 57 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Yetkililer, kurbanların çoğunun araçlarında yanarak can verdiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 18/06/17 11:31
okuma süresi: 1 dak.
Portekiz'de orman yangını: En az 57 ölü
A- A A+

Yüzlerce itfaiyeci ve yangın söndürme araçları, dün öğleden sonra Pedrogao Grande bölgesinde başlayan yangını söndürmek için seferber oldu. Alevlerin hızlıca yayılması itfaiyenin işini zorlaştırıyor.

'SON YILLARDA YAŞADIĞIMIZ EN BÜYÜK TRAJEDİ'

Portekiz Başbakanı Antonio Costa, yaptığı açıklamada, yangını büyük bir trajedi olarak niteledi: "Maalesef bu orman yangınları açısından son yıllarda gördüğümüz en büyük trajedi gibi görünüyor."

'ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR'

Costa, şöyle devam etti: "Ölü sayısı artabilir. Önceliğimiz, halen tehlikede olabilecek olanları kurtarmak."

AŞIRI SICAKLAR NEDENİYLE YAKLAŞIK 60 ORMAN YANGINI ÇIKTI

Ülke çapında 40 dereceye varan sıcaklıklar nedeniyle 60'a yakın orman yangınının çıktığı ifade ediliyor. Yaklaşık bin 700 itfaiyeci, yangınları söndürmek için aralıksız çalışıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.