GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

DAÜ 25. yıl mezunları ve akademisyenlerinin onur gecesi

DAÜ 25. yıl mezunları ve akademisyenlerinin onur gecesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırmaları Müdürlüğü (DAÜ - MİKA) tarafından organize edilen "25. Yıl Mezunları Onurlandırma Gecesi", dün saat 19:00'da, DAÜ Deniz Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 18/06/17 14:44
okuma süresi: 5 dak.
DAÜ 25. yıl mezunları ve akademisyenlerinin onur gecesi
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırmaları Müdürlüğü (DAÜ - MİKA) tarafından organize edilen "25. Yıl Mezunları Onurlandırma Gecesi", dün saat 19:00'da, DAÜ Deniz Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

DAÜ'den verilen bilgiye göre, geceye, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Akademik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Uluslararası İşler ve Tanıtım'dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, Öğrenci İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Yaşar Özden, İdari ve Teknik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren, Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş ile DAÜ - MİKA Müdürü Derviş Ekşici'nin yanı sıra 80'e yakın 25. yıl mezunu ve 25'e yakın "dönem akademisyeni" katıldı. Etkinlik, DAÜ 2017 Tanıtım Filmi gösteriminin ardından konuşmalarla devam etti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ'nün kurulduğu ilk günden itibaren misyon ve vizyonu çerçevesinde hedeflerine doğru sağlam adımlarla ilerlemekte olduğunu vurguladı. Bugün elde edilen tüm başarılarda, önceki yönetimlerin elde ettiği başarıların da etkisinin olduğunu belirten Prof. Dr. Osam, her zaman üniversiteyi daha ileriye götürmek için çalıştıklarını ifade etti. DAÜ'nün kaliteye yatırım yapan bir üniversite olduğunun altını çizen Prof. Dr. Osam, üniversitede 100'e yakın program bulunduğunu ve bu programların uluslararası kuruluşlar tarafından akredite edildiğine dikkat çekti. Bugünlerde KKTC'de birçok gecekondu üniversitesinin kurulmakta olduğunu üzülerek gözlemlediklerini ve bu durumun endişe verici olduğunu aktaran Prof. Dr. Osam, ilgili makamlara gerekli uyarıları yaptıklarını ve Kıbrıs'ın üniversite çöplüğü olmasının önüne geçileceğini umduklarını aktardı. Prof. Dr. Osam, konuşmasını 25. yıl mezunlarına ve akademisyenlerine etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür ederek sonlandırdı.

DAÜ'nün temeli olan ve 1979 yılında kurulan Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (YTE) Eski Müdürü Prof. Dr. Erzat Erdil de, konuşmasında üniversitenin tarihini özetledi. Bir eğitim kurumunun başarısının, mezunlarının başarılarıyla ölçüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Erdil, DAÜ'nün bugün 1000'in üzerinde öğretim görevlisiyle sosyal ve ülke ekonomisine katkı koyan bir kurum haline geldiğini vurguladı ve DAÜ mezunlarının bulundukları ülkelerde üst düzey görevlerde hizmet verdiklerinin altını çizdi.

DAÜ Mezunlar Derneği Başkanı Ekrem Soyşen, 25. yıl mezunlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek derneğin amaçları ve hedeflerinden bahsetti. Soyşen, etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan DAÜ Rektörlüğü ve DAÜ MİKA'ya teşekkür etti. DAÜ Turizm ve Otelcilik Önlisans 1992 yılı mezunu ve İstanbul UBC Global Tekstil Yönetici Ortağı Banu Üner, DAÜ'nün değerli hocalarının kendilerini çok iyi yetiştirdiğini ve DAÜ'de çok güzel yıllar geçirdiklerini ifade etti. Üner, hocalarına sonsuz şükranlarını ve saygılarını sundu.

DAÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 1992 yılı mezunu ve KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, mezun oldukları zamandan bugüne 25 yılı geride bıraktıklarını ancak bu süreçte DAÜ'nün kendilerine sağladığı bilgi, beceri ve donanım gibi avantajlardan faydalandıklarını aktardı. DAÜ sayesinde kaliteli insanlar olduklarını ifade eden Sofi, DAÜ'nün başarılarının devam etmesini diledi. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi 1992 yılı mezunu, Kıbrıs Türk Süt İmalatçıları Birliği Başkanı ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Candan Avunduk, 1986 yılında DAÜ'nün beş binası bulunduğunu, şu anda ise hem Türkiye'nin, hem de dünyanın bilinirliği yüksek öğretim kurumlarından biri haline geldiğini belirtti. DAÜ'nün dört dörtlük bir üniversite olduğunu ifade eden Avunduk, kendilerini yetiştiren hocalara da teşekkürlerini iletti. 1992 Mezunu ve SabuncuoğluPR Danışmanlık ve İletişim Ajansı Direktörü Mahiye Sabuncuoğlu, DAÜ'nün hayatlarında ilkleri yaşadıkları bir üniversite olduğunu belirtti. DAÜ'de arkadaşlık ve dostluğun en üst düzeyde olduğunu ifade eden Sabuncuoğlu, kendilerini yetiştiren akademisyenlere ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından DAÜ'de 25 yılını doldurmuş akademisyenlere hediye takdimi ve 25. yıl mezunlarına madalya ile hediye takdimi yapıldı. DAÜ Yönetimi, 25. yıl mezunları ve akademisyenleri, toplu fotoğraf çekiminin ardından DAÜ öğrencilerin Latih Al-Shaikh, Zack Douamna ve Behzad Heidarshinas'ın canlı müzik performansı ile gece boyunca oldukça keyifli anlar yaşadı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.