LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

Haspolat bölge sakininden çarpıcı iddia: "Muhtar, kafasına göre ücret alıyor"

Haspolat bölge sakininden çarpıcı iddia: "Muhtar, kafasına göre ücret alıyor"

Lefkoşa Haspolat bölge sakinlerinden Nejmi Tan Yürün, Haspolat Muhtarı Asım Egemen'in, verdiği ikametgah belgeleri için bölge sakinlerinden 'kendi kafasına göre' ücret aldığını ve yasa dışı uygulama yaptığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 21/06/17 07:39
okuma süresi: 5 dak.
Haspolat bölge sakininden çarpıcı iddia: "Muhtar, kafasına göre ücret alıyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Lefkoşa Haspolat bölge sakinlerinden Nejmi Tan Yürün, Haspolat Muhtarı Asım Egemen'in, verdiği ikametgah belgeleri için bölge sakinlerinden 'kendi kafasına göre' ücret aldığını ve yasa dışı uygulama yaptığını iddia etti.

Kıbrıs Postası'na ulaşarak yaşadıklarını anlatan Yürün, işlerinin kötü gitmesi sonucunda Haspolat'taki çiftliğinin yardımcı evine taşınmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, çocuklarını okula yazdırmak için ikametgah belgesine ihtiyacı olduğunu ancak aralarında husumet olması nedeniyle Muhtar Egemen'in kendisine ve çocuklarına ikametgah belgesi vermediğini kaydetti.

Egemen'in vermediği ikametgah belgesini daha sonra Kaymakamlık'tan aldığını söyleyen Yürün, Egemen'in ayrıca keyfi iş yaptığını ve pul yapıştırılmayan ikametgah belgesinden yasal şartlarda 2.50 TL alması gerekirken, 10 TL veya 20 TL aldığını da iddia ederek, Egemen'in 'adamına göre iş yaptığını' savundu.

Yaşadıklarını Kıbrıs Postası'na anlatan Lefkoşa Haspolat bölge sakinlerinden Nejmi Tan Yürün, eşi ve çocukları ile kendisine ait Haspolat Arıtma Tesisi bölgesinde bulunan çiftliğinin yardımcı evinde kalmasına rağmen, Muhtar Asım Egemen'in, çocuklarını okula yazdırmak için ikametgah belgesine ihtiyacı olmasına rağmen, 'aralarında husumet bulunduğu' gerekçesi ile ikametgah belgesini vermediğini iddia etti.

"ARAMIZDA BULUNAN HUSUMET NEDENİYLE İKAMETGAH BELGESİ VERMEDİ"

Lefkoşa Haspolat bölge sakinlerinden Nejmi Tan Yürün, önceki yıllarda Hamitköy'de ikamet ettiğini, aynı zamanda Haspolat Arıtma Tesisi bölgesinde çiftliği olduğunu söyledi. İşlerinin kötü gitmesi ve Haspolat'taki çiftliğinin batması sonucunda Hamitköy'deki ikametgahından çıkmak zorunda kaldığını kaydeden Yürün, kalacak başka yeri olmaması nedeniyle çocukları ve eşiyle, kendisine ait Haspolat'taki çiftlik alanında bulunan prefabrik yardımcı eve taşındığını söyledi. Taşındıktan sonra çocuklarını okula yazdırmak için ikametgah belgesine ihtiyaç duyduğunu belirten Yürün, Haspolat Muhtarı Asım Egemen'den ikametgah belgesi talep ettiğini ancak aralarında bulunan husumet nedeniyle Egemen'in ikametgah belgesi vermediğini iddia etti.

"BELGEYİ VERMEMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI…"

Hamitköy'den önce, 10 yıl kadar Haspolat'ta ikamet ettiğini kaydeden Yürün, Egemen ile uzun zamandır aralarında husumet olduğu gerekçesi ile çocuklarını okula yazdırmak için kız kardeşi aracılığı ile Egemen'den 3 defa ikametgah belgesi talep etmelerine rağmen, Egemen'in zorluk çıkartması üzerine Kaymakam'a gittiğini ve Kaymakam'ın da Egemen'e söz konusu ikametgah belgesini vermek zorunda olduğunu söylemesine rağmen, kendisinin ikametgah belgesini vermediğini söyledi. Egemen'in, Kaymakam'ın ikametgah belgesi verilmesi gerektiği yönündeki çağrısına uymadığını kaydeden Yürün, olanları şöyle anlattı:

"Egemen, ikametgah belgesi vermemek için elinden geleni yaptı. Kaymakam, vermesi gerektiğini söylemesine rağmen önce Haspolat'taki çiftliğin benim olduğuna dair Kaymakamlığın verdiği sözleşmeyi talep etti, sonra noter onayı istedi. Ardından Kaymakam yetkilileri belgeyi vermesi için kendisini aradı, Haspolat'ta kaldığımız yerin inşaat planlamasını talep etti. Sonra devreye polis girdi. Polisin de Kaymakam'ın da sözlerini dinlemedi, belgeleri vermedi. Daha sonra kardeşimi aracı kullanmaktan vazgeçtim ve Egemen'in yanına ben gitti. Tartıştık ve bana açıkça aramızdaki husumetten dolayı ikametgah belgesi vermediğini söyledi."

"ADAMINA GÖRE İŞ YAPIYOR, 2.50 TL ALMASI GEREKİRKEN 20 TL ALIYOR"

Egemen'in vermediği ikametgah belgesini daha sonra Kaymakamlık'tan aldığını söyleyen Yürün, Egemen'in ayrıca keyfi iş yaptığını ve pul yapıştırılmayan ikametgah belgesinden yasal şartlarda 2.50 TL alması gerekirken, 10 TL veya 20 TL aldığını da kaydederek; Egemen'in 'adamına göre iş yaptığını' iddia etti. Yaşananlarda Haspolat sakinlerinin de şikayeti olduğunu ifade eden Yürün, Egemen'e dava açacağını da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.