DÜNYA
okuma süresi: 4 dak.

Hindistan'ın dünyanın en ilginç yeri olduğuna 6 kanıt

Hindistan'ın dünyanın en ilginç yeri olduğuna 6 kanıt

Yüzölçümü bakımından dünyada yedinci, nüfus bakımından ikinci sırada yer alan Hindistan ilginç özellikleri, gelenekleri ve görenekleri ile insanı bayağı bir şaşırtıyor. İnanmıyorsanız gelin beraber bakalım. İşte Hindistan'ın dünyanın en ilginç yeri olduğunun kanıtı o özellikler…

Yayın Tarihi: 13/07/17 08:04
okuma süresi: 4 dak.
Hindistan'ın dünyanın en ilginç yeri olduğuna 6 kanıt
A- A A+

Yüzölçümü bakımından dünyada yedinci, nüfus bakımından ikinci sırada yer alan Hindistan ilginç özellikleri, gelenekleri ve görenekleri ile insanı bayağı bir şaşırtıyor. İnanmıyorsanız gelin beraber bakalım. İşte Hindistan'ın dünyanın en ilginç yeri olduğunun kanıtı o özellikler...

İNEKLERİN KUTSAL OLUŞU

Hintlilere göre inek kutsaldır. Direkt olarak ineğe tapmazlar. İşin aslı Krişna denilen Tanrının ruhunun, inekte vücut bulmasıdır. İnekleri kutsal saydıkları için; inek yemezler ve ineklere zarar vermezler. Hindistan sokaklarında sıkça başıboş gezen inekler görebilirsiniz. Şunu da eklemekte fayda var; Hintliler yemin ederek ineğin kuyruğundan tutarlar. Tabii durum bununla da bitmiyor. İnek idrarıyla temizleneceklerine inanıyorlar, bununla da kalmayıp dışkısını alınlarına sürüyorlar. Türk insanı olarak bu duruma dair hepimizin merak ettiği o kısma gelelim. İneklere zarar verince ne oluyor? İneğe zarar veren kişi 6 ile 12 ay süre zarfında kişisel temizliğine son veriyor. Akabinde sosyal yaşamına devam edemiyor. Bu süre zarfı sona erdikten sonra bir ağacın altında ziyafet veriyor. Ve ağacın yapraklarını tereyağı ile yakıyor. Bu işlemlerden sonra kişinin günahlarından arındığına inanılıyor.

KÜÇÜK KIZLARIN KÖPEKLE EVLENDİRİLMESİ

Bu gerçekten çok ilginç bir gelenek. Kızlar 7 yaşına geldikleri zaman bir köpek ile evlendiriliyorlar. Bunun sebebi ise bir hayli ilginç. Yapılan bu gelenek küçük kızın büyüyüp başka bir insanla evlendiğinde son bulunuyor. O yaşa kadar köpeğin kızları koruyacağına inanılıyor.

GANJ NEHRİ'NDE GÜNAHLARDAN ARINILMASI

Ganj Nehri Hintliler için oldukça kutsal. Bu nehirde yıkanarak günahlarından arındıklarını düşünüyorlar. Eğer Hintli birisi ölürse külleri yakılarak Ganj Nehri'ne atılıyor. Bu ölen kişinin ruhunun özgürleştiğini simgeliyor.

İNTİHAR ETMENİN KUTSALLIĞI

Hindistan'da intihar etmek kutsal sayılıyor. İntihar edecek kişi intihar etmeden önce 3 gün boyunca oruç tutuyor. Ardından intihar işlemini gerçekleştiriyor. İntihar işlemi anlaşmalı olarak da yapılıyor. Yaşlı veya kötü durumdaki hastaların isteği üzerine, güzel elbiseler giydirilerek Ganj Nehri'nin kuvvetli tarafında kıyıya bırakılıyor. Ve sular yükseldiği zaman kişi, suyun içinde boğuluyor. Eğer intihar edecek kişi bu işlemden vazgeçerse tüm şerefini kaybediyor. Toplum onu kabul etmiyor ve aç bir şekilde sokaklarda geziyor.

BAŞLIK PARASINI KIZ TARAFININ ÖDEMESİ

Bu gelenek bir nevi başlık parası ve Drahoma olarak geçiyor. Bu geleneği farklı ve ilginç kılan şey ise bu parayı kız tarafı ödüyor.

ÇOCUKLARI YÜKSEKTEN ATMA GELENEĞİ

Dünyanın hiçbir yerinde bu tarz bir gelenekle karşılaşmazsınız. Bunu kesin bir şekilde söylüyoruz. Özellikle Müslüman kesimde rastlanan bu gelenekte çocuklar yüksek yerlerden aşağı atılıyor. Bu geleneğin çocukları daha sağlıklı yapacağına inanılıyor

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.