LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

Harmancı: "19 milyon TL'ye ulaşan yatırım kalemindeki 9 milyon TL belediyenin öz kaynağı"

Harmancı: "19 milyon TL'ye ulaşan yatırım kalemindeki 9 milyon TL belediyenin öz kaynağı"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı belediyenin 19 milyon TL'ye ulaşan yatırım kalemlerinin 9 milyon TL'sinin öz kaynaklarından oluştuğunu, bunun da 2008 yılından sonra LTB tarihinde ulaşılan en yüksek rakam olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 13/07/17 12:22
okuma süresi: 5 dak.
Harmancı: "19 milyon TL'ye ulaşan yatırım kalemindeki 9 milyon TL belediyenin öz kaynağı"
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı belediyenin 19 milyon TL'ye ulaşan yatırım kalemlerinin 9 milyon TL'sinin öz kaynaklarından oluştuğunu, bunun da 2008 yılından sonra LTB tarihinde ulaşılan en yüksek rakam olduğunu belirtti.

LTB'den yapılan açıklamaya göre, Harmancı, "Bölge Bölge Lefkoşa" toplantıları kapsamında Sancaktar Kalebey Parkı'nda Ortaköy'deki yurttaşlarla buluştu.

LTB Asbaşkanı, bazı meclis üyeleri, Ortaköy Muhtarı Faik Taşel ve belediye yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıya, bölge sakinleri de katıldı.

Başkan Harmancı, geçtiğimiz yıla göre daha rahat ve güler yüzlü bir şekilde toplantıya geldiğini, çünkü LTB'nin ekonomik durumunun geçtiğimiz yıla göre çok daha iyi bir noktada olduğunu belirtti.

Bankalara olan borçların yüzde 65, müteahhitlere olan borçların da yüzde 70 oranında azaldığını vurgulayan Harmancı, göreve geldiği ilk günden itibaren sıkı ve etkin mali bütçe disiplini ile bunu başardıklarını kaydetti. Harmancı, böylece belediyenin hareket kabiliyetini, öz kaynak yatırım imkanını arttırdığını belirtti.

"19 MİLYON TL'LİK YATIRIM KALEMİNE ULAŞTIK, BUNUN 9 MİLYON TL'Sİ ÖZ KAYNAK"

Geçmiş dönemlerden kalan ve yıllarca ödenmeyen İhtiyat Sandığı, Sosyal Sigorta ve vergi borçlarının faiz nedeni ile arttığına dikkat çeken Harmancı, bunun için yasal çözüm şeklinin 20 yıla yayılacak bir ödeme takvimi oluşturulması olduğunu belirtti.

LTB'nin geldiği noktayı ekonomik veri paylaşarak aktaran Başkan Harmancı, 19 milyon TL'ye ulaşan yatırım kalemlerinin 9 milyon TL'sinin belediyenin öz kaynaklarından oluştuğunu, bunun da 2008 yılından sonra LTB tarihinde ulaşılan en yüksek rakam olduğunu söyledi.

Harmancı, "bunu kendi görev süresinde yapmasından ötürü Lefkoşa ve Lefkoşalılar adına büyük mutluluk duyduğunu" belirtti.

"DÜNÜ KAYBETTİK, YARINIMIZ AYDINLIK, LEFKOŞA ŞİMDİ AYAĞA KALKIYOR"

Daha önceki yıllarda kamuoyunu meşgul eden "Personel maaşları ödenecek mi" sorularının kendi görev süresinden beri artık sorulmadığına işaret eden Harmancı, "Çok zor şartlarda umutsuz dönemler geride kaldı. Dünü kaybettik ama yarınımız aydınlık, Lefkoşa artık ayağa kalkıyor" dedi.

Ortaköy özelinde LTB'nin yürüttüğü çalışmalar konusunda da bilgiler veren Başkan Harmancı, 2012 yılından bu yıla Ortaköy'den gelen haşere, çevre ve temizlik şikâyetlerinde sürekli düşen bir grafik yakalandığını belirtti.

Başkan Harmancı, bölgenin en önemli ulaşım güzergâhı olan Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi'nde söz verdikleri üzere asfaltlama çalışması gerçekleştirdiklerini anımsatarak, sıranın yola yatay yol işaretlerinin çiziminde olduğunu dile getirdi.

Toplantının yapıldığı Sancaktar Kalebey Parkı'nın daha da iyi bir noktaya taşınması adına bir takım planlamaları olduğunu, bunlar arasında tartan yürüyüş yolu ve su boru hattı çekilmesi bulunduğunu belirten Başkan Harmancı, bu konuda Küçükkentliler Derneği ile de işbirliklerini devam ettireceklerini kaydetti.

Yürüyüş yolunun tartana dönüştürülmesi konusunda ihale duyurusunu yaptıklarını, bütçenin hazır olduğunu ve çalışmaların Eylül veya Ekim ayında başlayacağını söyleyen Harmancı, parktaki kısmi su sorununun bağlantısı yapılacak 200 metrelik boru hattı ile çözüleceğini, parçaların sipariş edildiğini ifade etti.

"ORTAKÖY'E İKİ YENİ PARK İÇİN HAREKETE GEÇTİK"

Başkan Harmancı, bölgeye 2 yeni park yapılacağını açıkladı.

Bu parklardan birisinin LTB eski Meclis Üyesi de olan ve bir süre önce aramızdan ayrılan Dr. Zerrin Akalın'ın adına yapılacağını belirten Harmancı, parkın bölgedeki büyük bir süpermarketin arka kısmındaki bir yeşil alana yapılacağını kaydetti.

Harmancı, park yapımına Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği ile CTP Ortaköy Ocak Örgütü'nün de katkı koyacağı bilgisini verdi.

Ortaköy'e 'Kaykay Parkı' kazandırmak istediklerini belirten Harmancı bu konuda Vakıflar İdaresi ile çalışma başlattıklarını söyledi.

"ARAÇ PARK YERİ PROBLEMİNİ GİDERMEYEN YENİ APARTMAN PROJELERİNİ İZİNLENDİRMEYECEĞİZ"

Ortaköy'de kanalizasyon problemi yaşanmadığını, bölgesel temizlikte iyi noktada bulunduğunu, emlak ederleri her zaman yüksek bir bölge olduğunu söyleyen Harmancı, en çok sıkıntı duyulan konunun araç park alanlarının yetersizliği olduğunu, bunun da bölgedeki aşırı yapılaşmadan kaynaklandığını belirtti.

Harmancı, LTB'nin önlem olarak park yeri problemini gidermeyen yeni aparman projelerini izinlendirmeyeceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.