ALAYKÖY
okuma süresi: 4 dak.

CTP Alayköy'deydi

CTP Alayköy'deydi

<p>CTP-BG Alayköy mitingi dün muhteşem bir katılımla gerçekleşti. Alayköy halkı CTP-BG'nin yeşil yolunda ilerleme sözü verdi. Alayköy, "Yeşil yolda hep ileriye" dedi</p>

Yayın Tarihi: 12/04/09 16:01
okuma süresi: 4 dak.
CTP Alayköy'deydi
A- A A+

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler m (CTP-BG) dün Alayköy'de miting gerçekleştirdi. CTP-BG Lefkoşa milletvekili adaylarının tanıtıldığı miting büyük bir katılımla coşku içerisinde geçti.

Mitingde halka hitap eden CTP-BG Genel Sekreteri Ömer Kalyoncu, CTP-BG'nin, UBP'nin 30 yılda yapamadığı, yapmak istemediği hizmeti yaptığını vurguladı.

Mitingde kısa bir konuşma yapan Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy Alayköy'e verilen hizmetlerden söz ederek partizanlık yapmadan herkese eşit hizmet etmeye çalıştıklarını ve Alayköy için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

CTP-BG Lefkoşa milletvekili adaylarının Alayköylülere takdiminin ardından CTP-BG Genel sekreteri Ömer Kalyoncu halka hitap etti.

CTP-BG'nin son 5 yılda gerçekleştirdiği icraatları anlatan Kalyoncu, UBP'nin 30 yılda yapamadığı, yapmak istemediği her hizmetin, her konunun üzerine giderek sorunları çözdüklerini ve halka gerçek Avrupalı hizmet getirdiklerini vurguladı.

Konuşması sık sık sloganlar ve tezahüratlarla kesilen Kalyoncu CTP-BG'nin elektriğe yaptığı yatırımları da anlattı.

Kalyoncu "UBP 1993'e kadar 45 milletvekiliyle meclisteydi. 28 belediyenin nerdeyse 24'ü onlarındı. UBP'li belediye başkanları, asfaltın söküldüğü yeri toprakla kapatıyorlardı" dedi.

UBP'li belediye başkanların yönettiği belediyelerde yıllarca taş üstüne taş konulmadığını da sözlerine ekleyen Kalyoncu, CTP-BG'nin 1995'te belediyeler yasasını çıkartarak, belediyeler reformunu başlattığını vatandaşlara anlattı.

Ömer Kalyoncu, "2002'de 205 milyon dolar turizm geliri vardı. Şimdi 450 milyon dolardır. Hep bunlar çaba ve emek sonucu ulaşılmış rakamlardır. Ortalığın düzeldiğini ve geliştiğini gören UBP, bu gelişmenin üzerine oturabileceğini sandı. Sandı ki maharet hükümete gelmektir. Esas maharet durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmak, ekonomiyi doğru yönlendirmek ve Kıbrıs Sorununa şaşı bakmamaktır. Biz yıllarca CTP-BG olarak her türlü zorluğa göğüs gererek bu politikayı sürdürdük. Biz politika ürettik. Kazandığımız belediyelerde halka hizmet yaptık. Biz yolumuzu yürüdük. 2003'te yeniden hükümete geldik. UBP, 1998'de hükümete gelmek için turizmde yatak sayısını 20 bine çıkartacak, 15 bin yeni istihdam yapacak ve milli geliri 10 bin dolara çıkaracaktı. UBP 2003 yılında, bu vermiş olduğu sözler konusunda hangi noktadaydı? Yatak sayısı 11 bin dolayındaydı. Kişi başına düşen milli gelir 5 bin dolar civarındaydı. 15 bin de yeni işsiz yaratmıştı. Biz hükümete geldiğimizde, kaçak işçiler inşaatlarda kalıyordu. Sağlık sorunu vardı, güvenlik sorunu vardı. UBP'nin yıllarca yapamadığını yaptık ve sosyal güvenlikte önemli bir adım attık. Kaçak işçileri sosyal güvenlik içine aldık. Bu arada 10 bin yurttaşımız da sosyal güvenlik dışına çıkmıştı. Hem işçileri hem de yurttaşları sosyal güvenlik kapsamında aldık. Daha birçok reformu gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

CTP Basın Bürosu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.