LEFKOŞA
okuma süresi: 6 dak.

Harmancı: "Su konusundaki protokol belediyelerin bu alana yatırımını durdurdu"

Harmancı: "Su konusundaki protokol belediyelerin bu alana yatırımını durdurdu"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, "Bölge Bölge Lefkoşa" toplantıları kapsamında Metehan Bölgesi'nde Kemal Küçük Parkı'nda yurttaşlarla buluştu.

Yayın Tarihi: 15/07/17 11:14
okuma süresi: 6 dak.
Harmancı: "Su konusundaki protokol belediyelerin bu alana yatırımını durdurdu"
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, "Bölge Bölge Lefkoşa" toplantıları kapsamında Metehan Bölgesi'nde Kemal Küçük Parkı'nda yurttaşlarla buluştu.

LTB Asbaşkanı, bazı meclis üyeleri, Metehan Muhtarı Muhtarı Emine Davutoğlu ve belediye yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıya, bölge sakinleri yoğun katılım gösterdi.

"Lefkoşa'da ateşten geçtik, biraz serinledik, şimdi şehirde iklimi oturtma zamanı, ne çok sıcak, ne çok soğuk olmalı ki herkesin yaşamaktan keyif aldığı bir şehir yaratabilelim" diyerek sözlerine başlayan, Harmancı LTB'nin şehre yönelik projeleri ile ilgili bilgiler verdi.

"ECVET YUSUF'TA ÇALIŞMALAR 24 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR"

LTB'de ve şehirde rutine ilişkin sıkıtıların kalmadığını ifade eden Başkan Harmancı büyük projeler için yatırım gerektiğini ve bu konuda çalışmalar yapıldığının altını çizdi. Başkan Harmancı, devam eden projelerin en önemlilerinden biri olan, şehrin kalbi konumundaki Şht Ecvet Yusuf Caddesi'nin toparlanması ile ilgili projenin 2018 yılının Nisan ayında tamamlanmasının hedeflendiğini ve ilk etap çalışmalarına 24 Temmuz'da başlanacağını kaydetti.

"AÇIK PAZAR PROJEMİZ İLERLİYOR, SIRADA MARMARA'DA KÖPRÜ PROJEMİZ VAR"

LTB'nin önemli projelerinden bir diğeri olan Açık Pazar projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Mehmet Harmancı, projenin ilk etap çalışmalarının Ağustos ayında biteceğini belirtti.

Başkan Harmancı, K.Kaymaklı'daki Özker Özgür Caddesi'nde yer alan projenin bittiğinde 10 dönüm arazi üzerinde modern bir tesis olacağının altını çizdi.

Şehrin daha iyi bir noktaya taşınması için önemli adımların atıldığını kaydeden Başkan Harmancı, bu kapsamda Marmara Bölgesi'nde de yeni bir köprü ihalesi bağladıklarını vurguladı. Başkan Mehmet Harmancı, Bixi Kola'nın arkasıyla Başbakanlık arasını bağlayacak köprünün yapımının 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını belirtti.

"ASFALTLAMA, PEYZAJ VE TEMİZLİK KONULARINDA ADIM ATMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Şehrin peyzajına yönelik de çalışmaların sürdüğünü söyleyen Başkan Harmancı, bu kapsamda da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda yeni bir peyzaj çalışması yapıldığını vurguladı. Harmancı, bu çalışmaların da Ekim ayında kendini göstereceğini ifade etti.

Başkan Mehmet Harmancı, asfalt çalışmaları konusunda da yurttaşları bilgilendirdi. Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi'nde yol tamir çalışmasının tamamlandığını ifade eden Başkan Harmancı sırada Öğretmenler Caddesi olduğunun altını çizdi.

Bölgesel temizlik konusunda da bilgi veren Harmancı rutin olarak her yıl bölgesel temizliğin yapıldığını, bu kapsamda Metehan Bölgesi'nin tamamlandığını ve Temmuz sonunda da Şehit Çocuğu Arsaları olarak tanımlanan alanda temizliğin sonlandırılacağını ifade etti.

"BÖLGEYE 5 KİLOMETRELİK BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPACAĞIZ"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı şehit çocuğu arsaları diye tanımlanan bölgede yürüyüş ve bisiklet yolu ihalesine çıkılacağı müjdesini de yurttaşlarla paylaşırken, projenin yaklaşık 5 km'lik bir alanı kapsayacağını söyledi.
"Şehit Ecvet Yusuf Caddesi'ni yenilenmiş bir şekilde hizmete koyacağımız gibi hedefimiz Lemar Yolu ile Dereboyu arasındaki yol güzergahının bisiklet ve yürüyüş yolu haline gelebilecek bir ortama kavuşmasıdır" diyen Harmancı projenin bölgeye olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Harmancı, bölgede yeşil alan ihlalleri olduğunu ancak hayata geçirilecek olan yürüş ve bisiklet yolu projesinin tamamlanması ile birlikte bu sorunun da önüne geçilmiş olacaklarını belirtti.

"METEHAN TESİSLERİNİN LTB'YE DEVREDİLMEMESİ SİYASİ BİR CİNAYET"

Metehan Spor Tesisleri'nin yapımı için gerekli olan paranın büyük bir bölümünün LTB tarafından karşılandığını önemle vurgulayan Harmancı, günün sonunda tesisin LTB'ye devredilmemiş olmasını ülkede işlenmiş siyasi bir cinayet olarak nitelendirdi.
Çeşitli belediyelere istedikleri yerlerin devredildiği ancak LTB'ye bugüne kadar talepde bulunduğu tek bir yer dahi verilmediğinin altını çizen Harmancı, Gezi treni projesi için getirmiş oldukları araca bile T izninin verilmediğine vurgu yaptı.

"SU KONUSUNDAKİ PROTOKOL BELEDİYELERİN BU ALANA YATIRIMINI DURDURDU"

KKTC ile TC hükümeti arasında 2016 yılında imzalanan Su, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu anlaşması nedeni ile bügün ülke genelindeki hiçbir belediyenin bu alanlarda büyük ölçülerde yatırım yapamadığını ifade eden Harmancı, bu anlaşma ile birlikte su ve kanalizasyon alanında yapılan tüm yatırımların günün sonunda özele devredileceğini söyledi.

Bölgenin en büyük sıkıntısının Şehit Çocuğu Arsalarındaki kanalizasyon problemi olduğunu ifade eden Harmancı, özele devredilecek olmasına karşın LTB olarak bu konuda üzerlerlerine düşün görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

"BÖLGEDEKİ SU SEVİYESİNİN YÜKSEKLİĞİ BİR SORUN, BUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN 500 BİN TL AYIRDIK"

Bölgenin en önemli bir diğer sorunun da su seviyesinin yüksekliği olduğunu söyleyen Başkan Harmancı, sorunu çözmek adına suyun dereye taşınacağını belirtti.

LTB'nin yaptığı çalışmalar sonucunda bugün patlaklarda büyük oranda azalma olduğunu, Lefkoşa genelindeki 5 noktada suyunun basıncının kontrol edilebilir bir noktaya geldiğini ifade eden Başkan Harmancı, söz konusu çalışmalar için 500 bin TL'lik bir yatırım yapıldığını söyledi.

LTB Başkan Harmancı, doğru imar uygulamaların yapılabilmesi için şehir planma yetkisinin belediyelere devredilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.