TÜRKİYE
okuma süresi: 7 dak.

'Şehitler Abidesi'nin açılışı yapıldı... Erdoğan'dan flaş mesaj...

'Şehitler Abidesi'nin açılışı yapıldı... Erdoğan'dan flaş mesaj...

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Abidesi Açılışı'nda konuştu.

Yayın Tarihi: 16/07/17 08:57
okuma süresi: 7 dak.
'Şehitler Abidesi'nin açılışı yapıldı... Erdoğan'dan flaş mesaj...
A- A A+

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Abidesi Açılışı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında darbe sanıkları için "Ve şu anda yargıda bakıyorsunuz keyfi yerinde. Orada o mağdur, mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı adeta caka satıyorlar. Ben bugün söyledim Sayın Başbakan Adalet Bakanı da burada diyorum ki bunlara Guantanamo'daki gibi özel elbise giydirip mahkemeye de böyle gelmeleri lazım. Böyle grandtuvalet mahkemeye gelmek gibi bir şey olmaz" dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Abidesinin açılışında konuştu. OHAL'e ilişkin Erdoğan, "15 Temmuz'u ne kendimiz unutacağız ne de bizden sonraki nesile unutturacağız. O geceye çamur atma çabası içindeler. Pazarlık bitiyor tanklar çekiliyor. 'Kontrollü darbe' diyorlar. Ne olacaktı istedikleri gibi at oynatmaya devam mı edeceklerdi? Yarın MGK var bu konuyu görüşeceğiz. Hükümetimize tekrar OHAL'in uzatılması teklifini yapacağız" diye konuştu.

54 YIL GEÇTİ. HALA BİZİMLE BUNLAR DALGA GEÇİYOR

Erdoğan, "Ne yaparsan yap AB'nin tavrı ortada. 54 yıl geçti. Hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, 'vize uygulaması' dersin tutmazlar, mültecilerle ilgili 'şu kadar para vereceğiz' derler vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka bu işin çaresi yok" dedi.

HALA TUTUKLANAN FETÖ'CÜLERİ SORUYORLAR

Erdoğan, "Hamburg'daki G20'de bize hala tutuklanan FETÖ'cüleri soruyorlar, 250 şehidi sormuyorlar" dedi.



"NELER OLDU NELER OLUYOR?"

Erdoğan, "Neler oldu neler oluyor? Bizim üzerimize düşeni yapmamız lazım. 15 Temmuz'u unutmadığımız gibi bu ihanet karşısında kimin nasıl bir duruş sergilediğini de unutmayacağız" dedi.

DİMDİK DURAN TÜM SİYASETÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Erdoğan, "Ben burada başta MHP genel başkanı olmak üzere 15 Temmuz ihaneti karşısında dimdik duran tüm siyasetçilerimize teşekkür ediyorum. Darbecilerin yollarını açması ile çay kahve içenleri de unutmayacağız" dedi.

HALA ORTALIĞI KARIŞTIRMANIN GAYRETİ İÇİNDE

Erdoğan, "Bugün parlamentodaki özel oturumda bile hala ortalığı karıştırmanın gayreti içinde. Ya bir defa hakkındaki belgeleri temizlemek için çok daha vakit ayırman lazım" dedi.

TERÖRİSTLERLE SÖZDE ADALET YÜRÜYÜŞÜ YAPIYOR

Erdoğan, "Türk milletinin varlık mücadelesi verdiği dönemde teröristlerle sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Terör örgütünün destelediği kişilerle, beraber kol kola. Hastaymış belediye başkanıymış. Hasta adam çıktı nasıl yürüyor? Bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulamayız. Hassan olacağız hasta filan değiller hepsi yalan. Türkiye düşmanları ile Pensilvanya ile aynı dili kullanarak saf seçenleri asla affetmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

BU İŞİN HESABINI VERECEKLER LAMI CİMİ YOK

Erdoğan, "Birileri de sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Niçin? Bizim Hatay'da Türkmen kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların ne yazık ki FETÖ'cüler tarafından ne yazık ki önü kesilerek FETÖ'cü savcıların talimatıyla. Sandıklara bakıyorlar ne var ne yok. Bakma yetkisi de yok ama ben yaptım oldu dediler. Bu işi de yaptılar şimdi içeride. Bu işin hesabını verecekler lamı cimi yok.

Ve şu anda yargıda bakıyorsunuz keyfi yerinde. Orada o mağdur, mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı adeta caka satıyorlar. Ben bugün söyledim Sayın Başbakan, Adalet Bakanı da burada diyorum ki bunlara Guantanamo'daki gibi özel elbise giydirip mahkemeye de böyle gelmeleri lazım. Böyle grand tuvalet mahkemeye gelmek gibi bir şey olmaz. Çünkü o mağdur o mazlum kardeşlerimizin hakkını almamız lazım" ifadelerini kullandı.

İNTİKAMI BİZ ALAMIYORSAK DA EMİN OLUNUZ Kİ ALLAH ALACAKTIR

Erdoğan, "Bu şehitlerimizin intikamı biz alamıyorsak da emin olunuz ki Allah alacaktır. Şehitlerimizin bedenlerini toprağa vermiş olsak da kendileri yüreğimizde hep yaşayacak. FETÖ'cü hainler ise hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peşine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. FETÖ'cülere destek verenler de içeride, dışarıda er veya geç tarihin kara defterine isimlerini yazdırarak çekilip gidecekler" diye konuştu.ÿ

YAZIKLAR OLSUN DARBEYE SEVİNEN KANI BOZUKLARA

Erdoğan, "Biz milletimizle birlikte 2023 hedeflerimize ulaşarak, zafer anıtımızı dikmekte kararlıyız. Ne FETÖ'cü hainler ne PKK'lı katil sürüsü ne DEAŞ'ın katil sürüsü ne de sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacaktır. Belki daha çok çalışacağız, daha çok bedel ödeyeceğiz ama Allah'ın izniyle büyük, güçlü, müreffeh Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Yazıklar olsun darbeye sevinen kanı bozuklara" ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLER ABİDESİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısında inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılış törenine iştirak eden Erdoğan, Külliye bahçesindeki konuşmasının ardından kürsüden inip, vatandaşların arasından yürüyerek abidenin yapıldığı alana yürüdü.
Eşi Emine Erdoğan'ın da eşlik ettiği TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında devlet protokolü de hazır bulundu. Gazi ve şehit yakınları da Erdoğan ile beraber anıta yürüdü.

16 Türk devletini temsil eden askerlerin de bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapıldı.

Açılışta konuşan Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitler abidesi, gelecek nesiller için de inşallah sürekli bu anı hatırlatacaktır." ifadesini kullandı.
Anıtın yapımında emeği geçenleri tebrik eden Erdoğan, anıtın hayırlara vesile olması temennisinde de bulundu.

Abidenin dört yanında Rabia işaretini temsilen tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet yazılı anıtı inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıttaki mozolede bulunan Cumhurbaşkanlığı forsunun üzerine Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden güneşi taktı.

Erdoğan, daha sonra anıtın önünde 16 Türk devletini temsil eden askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anıttaki "tek vatan"da büyük Türk bayrağı ve 81 ilin ismi, "tek bayrak"ta ay yıldız, "tek millet"te 81 insan figürü ve "tek devlet"te de Cumhurbaşkanlığı forsu ile 16 Türk devletini temsil eden 16 yıldız bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.