LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Kayıp 3 şahıs askerler tarafından dik yamaçların altında bulundu

Kayıp 3 şahıs askerler tarafından dik yamaçların altında bulundu

Bademliköy'de öğle saatlerinde yürüyüşe çikan Melike Asan, Batuhan Oskay ve Citadel Gurun, sarp tepelik yerden inemeyince GKK'ya ait helikopterle kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 16/07/17 18:30
okuma süresi: 2 dak.
Kayıp 3 şahıs askerler tarafından dik yamaçların altında bulundu
A- A A+

Kıbrıs Postası

Lefke'ye bağlı Bademliköy Vuni Sarayı civarında yürüyüşe çıkan ancak sarp tepelik bir yerde mahsur kalan üç kişi, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri helikopterle kurtarıldı.



Kıbrıs Postası'nın edindiği bilgilere göre Bademliköy bölgesi Vuni Sarayı civarında, üç kişinin kayıp olduğu yönündeki ihbarı değerlendiren askeri yetkililer, kayıp şahısları bulmak için helikopterle bölgeye intikal etti.



Askeri helikopterle havadan arama-tarama faaliyeti yürüterek kayıp şahısların tespit edildiği ve kayıp üç kişinin Bademliköy bölgesi Vuni Sarayı civarında dik yamaçların altında bulunduğu öğrenildi.



Olay şöyle gerçekleşti:

Saat 13:00 sıralarında , Bademliköy bölgesi Vuni Sarayı civarında, bölgede yürüyüşe çıkan 3 kişi sarp tepelik yerden aşağıya doğru iniş yapıp toprak kaydığı ve geri yukarı çıkamadıkları için paniğe kapılıp sahil güvenlik komutanlığından yardım talebinde bulundu.



Yardım talebi üzerine bölgeye hareket eden sahil güvenlik ekipleri söz konusu mevkiye yanaşamaması nedeniyle Güvenlik Kuvvetleri Havacılık birliğinden yardım istedi ve söz konusu şahıslar Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına ait askeri helikopter ile saat 15:00 sıralarında bulundukları yerden alınarak kurtarılıp Pınarbaşı Havacılık Birliğine getirildi.



Bahse konu şahısların isimlerinin Melike Aşan (K-26), Batuhan Oskay (E-24) ve Citadel Gürün (K-40) oldukları tespit edildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.