İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

CTP ve EDON'dan ortak açıklama: "Barış umudu canlı tutulacak"

CTP ve EDON'dan ortak açıklama: "Barış umudu canlı tutulacak"

CTP ve EDON Gençlik Örgütleri Kıbrıs sorununda gelinen aşamayı değelendirdi. Ortak açıklama yapan iki örgüt barış umudunun calı tutulması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 17/07/17 15:40
okuma süresi: 3 dak.
CTP ve EDON'dan ortak açıklama: "Barış umudu canlı tutulacak"
A- A A+
CTP ve EDON Gençlik Örgütleri Kıbrıs sorununda gelinen aşamayı değelendirdi. Ortak açıklama yapan iki örgüt barış umudunun calı tutulması gerektiğini vurguladı.

Açıklama şöyle:

Kalpleri ve akılları barış dolu ve yeniden birleşmiş bir adaya adalı üyeleri olan ilerici gençlik örgütleri olarak, CTP Gençlik Örgütü ve EDON bu ideal uğruna tutkuyla çalışmaya devam ediyor. Kıbrıs'ta barışın genç aşıkları olarak, ortak mücadelemiz olan iki bölgeli, iki toplumlu, tek uluslararası kimlik, tek egemenlik ve tek yurttaşlık haklı siyasal eşitliğe dayalı iki toplum tarafından 77-79 anlaşmalarında ve ilgili BM kararlarında kabul görmüş parametreler ışığında federal bir Kıbrıs için uğraştık, uğraşıyoruz ve uğraşmaya devam edeceğiz.

EDON ve CTP Gençlik Örgütü için Crans Montana Konferansı'nın çöküşü sonrasında yaşanan mevcut gelişmeler ile birlikte çıkan "B Planı" ve "yeni parametreler" söylemleri ile statükonun devamı, iki toplum tarafından ortak görüşler ile edinilmiş ilkelerin yok sayılması ve BM Genel Sekreteri Guterres'in çizdiği parametrelerin dışına çıkmak kabul edilemezdir. CTP Gençlik Örgütü ve EDON Kıbrıs'ta yapılacak olan çözümün her iki tarafın da hassasiyetlerine özen gösteren bir çözüm olması gerektiğinin altını çizmektedir.

Bu çerçevede tüm müzakere eden tarafları 2008 yılında Hristofyas-Talat görüşmeleriyle başlayıp 9 yıllık müzakerelerin sonucu olarak bu noktaya varan sürecin yapıcı bir şekilde ve kararlılıkla devam ettirilerek korunması elzemdir. Müzakere sürecinin korunmasına ve devam etmesine olanak sağlayacak bir yolun bulunmasının şart olduğu aşikardır.

Öncelikle iki toplum liderine sonrasında ise garantör devletlere adamınızın geleceği için suçlama oyununa girmeden cesaretli politik adımlar atmaya çağırıyoruz. Bunların ışığında, örgütler arası yüksek düzey toplantılarımızda aldığımız kararlar doğrultusunda yalnızca ortak adamızın yeniden birleşmesi için değil, buna karşı olan tüm unsurlarla da savaşmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz.

İki örgüt çeşitli kademelerde kararlılıkla, ortak planlar ve inisiyatifler ile barış umudunu adamızın gençlerinin yüreklerinde canlı tutmaya devam edecektir. Bu suçlama oyunu, agresiflik ve yılgınlık ortamında pes etmeyeceğimizi ve hedefimize ulaşmak için birlikte geçmişten daha da fazla ve kararlılıkla çalışacağımızı bildiririz.

Kıbrıs'ta Barış Engellenemez

? ?????? ???? ????? ??? ?? ??????????"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.