LAPTA
okuma süresi: 5 dak.

Lapta Belediyesi çalışanlarının yüzde 60'ı haziran ayı maaşlarını hâlâ alamadı...

Lapta Belediyesi çalışanlarının yüzde 60'ı haziran ayı maaşlarını hâlâ alamadı...

Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre Lapta Belediyesi çalışanlarının yüzde 60'ının maaş ödemeleri 1 ay geriden geliyor… Çalışanların sadece yüzde 40'ı haziran maaşlarını alabildi, geriye kalan yüzde 60 oranında çalışanın ise haziran ayı maaşları hâlâ ödenmedi…

Yayın Tarihi: 18/07/17 07:52
okuma süresi: 5 dak.
Lapta Belediyesi çalışanlarının yüzde 60'ı haziran ayı maaşlarını hâlâ alamadı...
A- A A+

Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Bozat: "Namsoy, soruları yanıtsız bırakıyor."

Yalınkaya: "Büyütülecek bir sorun yok, Başkan sözünü tutacak."

Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre Lapta Belediyesi çalışanlarının yüzde 60'ının maaş ödemeleri 1 ay geriden geliyor… Çalışanların sadece yüzde 40'ı haziran maaşlarını alabildi, geriye kalan yüzde 60 oranında çalışanın ise haziran ayı maaşları hâlâ ödenmedi…

Gecikmeli ödenen haziran ayı maaşları için verilen çeklerin bir kısmı temmuzun ilk günlerinde karşılık bulurken, bir kısmı ise ancak 12 Temmuz'da bozulabildi…

Lapta Belediyesi çalışanlarının maaşlarının zamanında ödenmemesiyle ilgili, Belediye Emekçileri Sendikası eski Başkanı Savaş Bozat, Lapta Belediye Başkanı Namsoy'un konu hakkındaki soruları yanıtsız bıraktığını belirterek, maaşların zamanında ödenmemesinin birçok sorunu beraberinde getireceğini ifade etti.

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya ise Namsoy'un sözünü tutup maaş geriliği sorununu çözeceğini kaydederek, maddi anlamda sıkıntıda olan diğer belediyelerin de maaş ödemesinde sorun yaşadığını ve konunun büyütülecek bir sorun olmadığını söyledi.

Lapta Belediyesi çalışanlarının zamanında ödenmeyen maaşları hakkında Belediye Emekçileri Sendikası eski Başkanı Savaş Bozat ve Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya, Kıbrıs Postası'na konuştu.

YÜZDE 60 PERSONELİN MAAŞI ÖDENMEDİ…

Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre Lapta Belediyesi çalışanlarının yüzde 60'ının maaş ödemeleri 1 ay geriden geliyor... Çalışanların sadece yüzde 40'ı haziran maaşlarını alabildi, haziran ayı ödemesi için verilen çeklerin bir kısmı ise temmuzun ilk günlerinde bozulurken, bir kısmı ise ancak Temmuz'un 12'sinde bozduruldu…

BOZAT: "BORÇLAR KATLANARAK BİRİKECEK"

Lapta Belediyesi çalışanlarının mayıs maaşını temmuz ayında aldığını ve bu nedenle çalışanların ve belediyenin maddi anlamda sıkıntılar yaşayacağını kaydeden Belediye Emekçileri Sendikası eski Başkanı Savaş Bozat, geçtiğimiz yıllarda Lefkoşa Türk Belediyesi'nin de aynı sorunla karşı karşıya kaldığını ve maddi anlamda büyük borçlarla savaştığını ifade ederek, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy'un belediyeyi zor duruma düşürmeden çalışanların maaşlarını ödemesi gerektiğini, aksi takdirde katlanarak biriken borçların ödenmesinin güç olacağını söyledi.

"NAMSOY, SORULARI YANITSIZ BIRAKIYOR... FESTİVALE PARA VAR AMA!"

Kıbrıs Postası'na konuşan Bozat, maaşları ödenmeyen çalışanların da ekonomik anlamda zorluklar yaşadığını ifade ederek, "Belediye Başkanı Namsoy, maaşların geç ödenmesi konusundaki soruları yanıtsız bırakıyor. Geçtiğimiz günlerde aday olması durumunda alacağı oy oranından bahsederken çalışanların maaşları konusunda hiçbir açıklama yapmıyor. Ayrıca festival için para bulunuyor ancak maaşların ödenmesi için para bulunamıyor. Biz katlanarak devam eden borçların acısını biliyoruz, bu nedenle dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.

Bozat'ın konu hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşım ise şöyle:

"Lapta Belediye çalışanları mayıs ayı maaşlarını temmuz ayının onunda almış. Bugün belediye başkan başkanı açıklama yapar ve bugün seçim olsa oy oranının %75 olduğunu ve yatırımlarını sıralıyor. Sorumuza cevap ver başkan, bu çalışanları ne zaman gününde ödemeyi düşünün? Bizi ilgilendiren senin anlattığın değil, emeğe ne zaman saygı göstereceğindir?"

YALINKAYA: "BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTUP SORUNU ÇÖZECEK"

Kıbrıs Postası'na konu hakkında konuşan Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya ise yaklaşık 3 yıldır Lapta Belediyesi çalışanlarının yüzde 60'ının maaşlarının 1 ay geriden ödendiğini kaydederek, maddi açıdan sıkıntı çeken bazı diğer belediyelerde de aynı sorunun olduğunu söyledi. Lapta Belediyesi'nde yaşanan sorunun büyütülmemesi gerektiğini dile getiren Yalınkaya, Lapta Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi imzalandığını ve çalışanların haklarının iyileştirildiğini hatırlatarak, Lapta Belediye Başkanı Namsoy'un sözünü tutup, maaş geriliği konusunu çözeceğine inandığını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.