MEHMETÇİK
okuma süresi: 5 dak.

Sarıçizmeli 'yaşanan kirlilik nedeniyle bütün plajlar özelleştirilmeli' dedi, halktan tepki yağdı...

Sarıçizmeli 'yaşanan kirlilik nedeniyle bütün plajlar özelleştirilmeli' dedi, halktan tepki yağdı...

Mehmetçik Belediyesi'na bağlı Bafra Halk Plajı'ndaki çöp manzarası karşısında insanların duyarsızlığına isyan eden Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, böylesi manzaralarla karşılaşmamak adına "Taa ki bu halk malına sahip çıkana, biraz insan olmasını öğrenene kadar, bütün plajlar özelleşmeli" dedi. Sarıçizmeli'nin yaptığı açıklamaya ise halktan tepkiler yağdı. Sosyal medyada, Belediye Başkanı Sarıçizmeli'nin ve belediyenin üzerine düşeni yaparak plajdaki kirliliği engellemenin yolunu bulması gerektiği yönünde eleştiriler geldi.

Yayın Tarihi: 31/07/17 09:41
okuma süresi: 5 dak.
Sarıçizmeli 'yaşanan kirlilik nedeniyle bütün plajlar özelleştirilmeli' dedi, halktan tepki yağdı...
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Mehmetçik Belediyesi'na bağlı Bafra Halk Plajı'ndaki çöp manzarası karşısında sosyal medyada, insanların duyarsızlığına isyan eden Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, böylesi manzaralarla karşılaşmamak adına "Taa ki bu halk malına sahip çıkana, biraz insan olmasını öğrenene kadar, bütün plajlar özelleşmeli" dedi.

Sarıçizmeli'nin sosyal medyadaki paylaşımı şöyle:

"Burası Mehmetçik Belediyesi'ne bağlı Bafra HALK plajı. Hani o 'plajlar halkındır' deyip ağzımızdan balla köpük dökülen cinsten. Tam da onlardan. Halka açık, bir tek kuruş ödemeden kullanabileceğimiz, şezlong/yastık/şemsiyenin ayağınıza geldiği 5 TL sıkıla sıkıla ücret ödediğimiz ender HALK plajlarından biri. Bir sürü üniversiteli gencin yazda cep harçlığını çıkardığı, ter döktüğü, halkı tarafından horlanıp azar işittiği o meşhur halkın plajı burası.

Ama ben sıkıldım artık bu halk ayaklarından. Buram buram popülizm çünkü. Sakız gibi çiğniyoruz sonra tadı kaçınca sokağa tükürüp yenisini ağzımıza atıyoruz. Sakız yine sakız. Cıvık, yapışkan, bulaşınca temizlemesi çok zor bişey. Bizim halk dediğimiz olgu da böyle bişey. Bu yüzden bence bütün plajlar özelleşmeli. Bunu şaka olsun diye söylemiyorum. Gayet ciddiyim. Taa ki bu halk malına sahip çıkana, biraz insan olmasını öğrenene kadar. Halkmış! Mamur..."
SARIÇİZMELİ'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA İSE HALKTAN TEPKİLER YAĞDI

Sarıçizmeli'nin yaptığı açıklamaya ise halktan tepkiler yağdı. Sosyal medyada, Belediye Başkanı Sarıçizmeli'nin ve belediyenin üzerine düşeni yaparak plajdaki kirliliği engellemenin yolunu bulması gerektiği yönünde eleştiriler geldi.

Sosyal medyada "Galatya Köyü" tarafından Sarıçizmeli'nin paylaşımını gündeme getirerek yapılan "Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli "tüm plajlar özelleştirilmedilir" dedi ve Bafra Halk Plajı'nı özelleştirmek için adım attığı Kaya Artemis'e peşkeş çekileceği ileri sürülüyor. Halktan büyük tepki var!" paylaşımın ardından sosyal medyada halktan tepki ve eleştiriler yağdı.

BELEŞE DENİZ: PLAJLAR HALKINDIR: "SARIÇİZMELİ'NİN AÇIKLAMASI TALİHSİZ… ÇÖP ATANLAR CEZALANDIRILMALI…"

"Beleşe Deniz: Plajlar Halkındır" sosyal medya hesabı tarafından Sarıçizmeli'nin 'plajlar özelleştirilmeli' paylaşımı 'talihsiz' olarak nitelendirildi, plajlara çöp atanlar ise kınanarak, cezalandırılmadı gerektiği ve halka çöp konusunda eğitim verilmesi gerektiği savunuldu.

"Beleşe Deniz: Plajlar Halkındır" sosyal medya hesabının paylaşımı şöyle:

"Halkın göreve getirdiği Mehmetçik Belediye Başkanı, Bafra halk plajına atılan çöplerin fotoğraflarını paylaşarak "Ama ben sıkıldım artık bu halk ayaklarından. Buram buram popülizm çünkü. Sakız gibi çiğniyoruz sonra tadı kaçınca sokağa tükürüp yenisini ağzımıza atıyoruz. Sakız yine sakız. Cıvık, yapışkan, bulaşınca temizlemesi çok zor bir şey. Bizim halk dediğimiz olgu da böyle bir şey. Bu yüzden bence bütün plajlar özelleşmeli." şeklinde talihsiz bir açıklamada bulundu.
Mehmetçik Belediyesi'ni, görevini yerine getirdiği (zaten halkın olan plajı halk adına işlettiği) için tebrik etme gereği duymuyoruz. Ama bu açıklamadan dolayı, plaja çöp atanlar kadar kınıyoruz.
Evet, plaja çöplerini bırakanlar, başta belde halkı olmak üzere tüm topluma, doğaya ve hayvanlara da büyük bir saygısızlık yapmıştır. Bu gibilerin tespit edilip cezalandırılması iyi bir örnek olacağı gibi çöp atana anında ceza kesilmesi de gerekmektedir. Tüm bunların yanı sıra çevre bilinci ve eğitimi de hem devlet hem de yerel yönetimlerce, sadece okullarda değil, çeşitli yöntemlerle geliştirilebilir. Kendi plajını temizlemek için halk seferber edilebilir. Böylelikle plajı kirleten kişiler, ilk olarak halktan tepki görürler...
Ancak her ne sebepten olursa olsun kamuya ait olan bir yerin özelleştirilmesini savunmak; Anayasal bir hakkın ortadan kalkmasını istemek; hele ki bunu, halkın seçtiği bir belediye başkanı olarak yapmak kabul edilebilir bir şey değildir.
Bizler beleşe deniz-plajlar halkındır diyen sıradan halk olarak, gittiğimiz her plaja çöp naylonlarımızı beraberimizde götürüp ardımızda tek bir izmarit bile bırakmıyoruz.
Plajlarımızı kirletenleri de, özelleştirenleri de, özelleştirmek isteyenleri de karşımıza alıyoruz!"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.