EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Kampa katılan KKTC Umut Derneği, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu açıkladı

Kampa katılan KKTC Umut Derneği, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu açıkladı

KKTC Umut Derneği, son günlerde gündemde olan Çanakkale kampı ile ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 01/08/17 15:46
okuma süresi: 3 dak.
Kampa katılan KKTC Umut Derneği, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu açıkladı
A- A A+
KKTC Umut Derneği, son günlerde gündemde olan Çanakkale kampı ile ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Dernek, yaptığı açıklamada, kampta yaşandığı iddia edilen olayların asılsız olduğunu ve tamamen provokasyon amaçlı yapıldığını ifade etti.

Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde gündemde olan Çanakkale kampı ile ilgili yapılan yalan ve yanlış açıklamalar nedeniyle ve orada gurup olarak bulunmamız sebebi ile KKTC Umut Derneği olarak açıklama yapma zorunluluğunu hissetmiş ve toplumumuzu doğru ve dürüst şekilde bilgilendirmek üzere basın bildirisi yapma gerekliliğini bir sivil toplum örgütü olarak görev bilmekteyiz.

Konu Çanakkale Kampına 27 ile 31 Temmuz tarihleri arasında şahsım, üyelerim ve derneğe kayıtlı çocuklarım ile birlikte toplam 10 kişilik bir kafile ile gitmiş bulunmaktayız. KTOEÖS yapmış olduğu talihsiz ve bilgisiz tamamen provakasyon amaçlı açıklamaların tam tersine bizler ve çocuklarımız son derece eğitimli ve bilgili rehberler eşliğinde gerek mitolojik tarih gerek yakın tarihimizdeki Çanakkale savaşlarının geçtiği yerler tam donanımlı olarak gezilip görülmüştür.

Söylenildiği üzere dini seminerler kıyafet sınırlaması abilik ablalık kavramı diye bir olay kesinlikle yaşanmamıştır. Kıbrıs'tan gelen gruplara özel olarak valilik tarafından yayınlanan genelge ile tüm yol ve feribot geçişlerinde bile öncelik hakkı ile Çanakkale gezdirilmiştir.

Diyetisyenler eşliğinde çıkan tatlısından içeceğine kadar özenle hazırlanmış yemekler ve gece saat 22:30 da verilen ara öğün atıştırmalık bile çocuklara verilen değerin bir göstergesi değilmidir? Televizyonun olmadığı kampta çocuklarımız yemek sonrası erkek ve kız karışık spor oyunları oynamış ve ayrı, ayrı oynamaları konusunda herhangi bir baskı veya söylemde bulunulmamıştır.

Tek tip kıyafet konusu ise çocukların gezi yerlerinde ve serbest saatlerde ki buna AVM gezisi de dahil toplanma sırasında tespit edilmeleri ve herhangi bir kayıp olayının engellenmesi şeklinde gerekli görülse de bizim grubumuz tişört konusunda serbest bırakılmıştır. Ablalık ve abilik konusunda ise bizlere destek amaçlı çocukların oradaki ihtiyaç veya taleplerine cevap verebilmek adına görevlendirilmiş tamamı gönüllü üniversite öğrencisi başı bağlı olsa da çağdaş ve aydın bir görüşe sahip pırıl pırıl gençlerden oluşan ve dört gün gibi kısa bir sürede çocuklarımızla çok güzel ilişkiler kuran gönül dostlarımız olmuşlardır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.