KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 4 dak.

Güneşe karşı bu önlemleri alın

Güneşe karşı bu önlemleri alın

Uzun süre güneş ışığına maruz kalanların cildinde ince çizgiler, lekelenmeler, ton farklılıkları gibi erken yaşlanma işaretleri ortaya çıkıyor.

Yayın Tarihi: 08/08/17 17:05
okuma süresi: 4 dak.
Güneşe karşı bu önlemleri alın
A- A A+
Uzun süre güneş ışığına maruz kalanların cildinde ince çizgiler, lekelenmeler, ton farklılıkları gibi erken yaşlanma işaretleri ortaya çıkıyor.

CİLDİNİZİ NEMLİ TUTUN

Her gün size uygun bir nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. Mümkünse güneş koruyucu özelliği olan nemlendiricinizi cildiniz hafif nemliyken uygulayın. Kuru bir cilt yapınız varsa, banyo sonrasında nemliyken vücut yağları uygulayabilirsiniz. Böylelikle cildinizin direncini artırabilirsiniz.

EN AZ 2 LİTRE SIVI TÜKETİN

Tüm vücut için olduğu gibi sağlıklı bir cilt için günde 2-2,5 litre su içmeye özen gösterin. Özellikle yaz aylarında terle atılan sıvının mutlaka yerine konması gerekiyor. Bununla birlikte kapalı ve klimalı ortamlarda su içme ihtiyacınızın azalmasının sizi yanıltmasına izin vermeyin. Suyun yerini hiçbir şey tutmasa da, mineral su, ayran ve bitki çaylarının tüketilmesi de yarar sağlıyor. Kahve-çayın cildiniz üzerinde olumsuz etki yaratabileceğini unutmayın ve günde 2-3 fincandan fazla içmemeye çalışın.

SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURU

Sigaranın küçük damarlarda dolaşımı bozarak cildin oksijen ve besin alımını engellediğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Deniz Çetinkünar, "Bu şekilde cilde elastikiyetini veren kollajen ve elastinin yapısı bozuluyor ve cilt yaşlanıyor. Sigara hem kullanıcıları, hem de çevresindeki etkilediğinden, mümkün olduğu kadar içilen ortamlarda bulunmayın" diyor. Aşırı alkol tüketimi de cildin su kaybetmesine ve kuruyup kırışmasına neden olduğu için dikkat edilmesi gerekiyor.

STRESLE BAŞ ETMEYİ ÖĞRENİN

Yoğun stresin en çok etkilediği organların başında cilt geliyor. Hatta birçok kişide sıkıntıların ilk belirtileri cilt yüzeyinde ortaya çıkıyor. Ürtiker gibi alerjik reaksiyonlar, cilt hassasiyeti, akne gibi sorunların stresle yakın ilişkili olduğunu hatırlatan Dr. Deniz Çetinkünar, "Sınırlarınızı çizin, önceliklerinizi belirleyin, gerisini hayatın doğal akışına bırakın. Böylece cildinizin strese bağlı kötü gidişinin önüne geçebilirsiniz" diyor.

ÇOK UZUN VE SICAK BANYOLARDAN KAÇININ

Nem dengesini korumak ve olası güneş hasarlarına karşı daha hızlı iyileşme sağlanabilmesi için, cildin doğal yağlarını kaybetmemesi gerekiyor. Bu nedenle çok uzun ve sıcak banyolardan kaçının ve güçlü sabun ve deterjanlardan uzak durun. Yüzünüz için yumuşak temizleyicileri tercih edin ve küçük dokunuşlarla kurulayın. Sürtme hareketlerinden kaçınarak bir miktar nemin yüzünüzde kalmasına dikkat edin. Cildi çizerek ve zedeleyerek yapılan peeling işlemleri için profesyonel uygulamaları tercih edin

BOL BOL VİTAMİN ALIN

ol sebze, meyve, tam tahıllar ve kaliteli proteinlerden oluşan bir beslenme düzeni cildin daha iyi görünmesini sağlıyor. Araştırmaların C vitamininden zengin, kötü yağ ve rafine şekerlerden fakir beslenmenin cildi gençleştirdiğini gösterdiğini söyleyen Dr. Deniz Çetinkünar, "Kolaylıkla ulaşabileceğiniz C vitamini kaynakları arasında limon, kivi, kuşburnu, brokoli ve maydanozu sayabiliriz. Somon balığında bulunan bir tür karotenoidin cilt elastikiyetine katkıda bulunuyor. Kollajen sentezini artıran A vitamini için, balık, yumurta, peynir, tereyağı gibi hayvansal ya da havuç, ıspanak, brokoli, mango ile kayısı gibi bitkisel kaynaklardan yararlanabilirsiniz" diyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.