KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 2 dak.

Su yogası nasıl yapılır?

Su yogası nasıl yapılır?

Yoga son zamanların popüler spor dallarından... Yoga ile birlikte birçok çeşidi de çıktı.

Yayın Tarihi: 08/08/17 17:10
okuma süresi: 2 dak.
Su yogası nasıl yapılır?
A- A A+
Yoga son zamanların popüler spor dallarından... Yoga ile birlikte birçok çeşidi de çıktı. Hamile yogası ve su yogası onlardan bazıları. Hazır yaz aylarını geçirdiğimiz şu günlerde su yogasından bahsetmesek olmazdı.

İngilizce adı 'paddle boarding' olan su yogası; sörf board benzeri yüzey üzerinde ayakta durarak ve kürek çekerek yapılan bir spor dalı. İlk olarak 1960'larda Hawaii'nin kumsallarında ortaya çıktı. Ancak Amerika'da bir akım haline gelerek dünyaya duyurulması son 10 yılda gerçekleşti.

SU YOGASI NASIL YAPILIR?

Dalganın olmadığı her türlü deniz, okyanus ve gölde yapılabilir.

SU YOGASININ AMACI NEDİR?

Özellikle outdoor sporlarından hoşlananlar ile kayak, snowboard, kitesurf, ve windsurf gibi benzer çalışmalara yatkın olanlar tarafından çok seviliyor. Fit bir beden, güçlü kollar, bacaklar, kalça ve karın kasları su yogasıyla kavuşabileceklerinizden sadece bazıları…

SU YOGASININ OLUMLU YANLARI NELERDİR?

-Su üstünde yürüme hissi yaratıyor. Böylece spor sıkıcı ve yorucu olmaktan çıkıp eğlenceli bir oyun halini alıyor. Su sesi nefesinizi kontrol etmenizi sağlıyor. Baz araştırmalar su sesinin daha çok rahatlık verdiğini ve sakinleştirdiğini savunuyor. Bu yüzden fit kalırken rahatlıyor ve dinleniyorsunuz. Tekrardan ayağa kalkmayı öğretiyor. Uzun zamandır su yogası yapanların söylediklerine göre bu sporu yapanlar hayatta karşılaştığı zorlukları daha kolay çözebiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.