EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

LYS sonuçlarına göre LAÜ ikinci sıraya yerleşti

LAÜ tarihi başarıya imza attı

Kuzey Kıbrıs yükseköğretiminde değişime ve gelişime liderlik eden Lefke Avrupa Üniversitesi güçlendirilen akademik kadrosu, her yıl hızla artmaya devam eden öğrenci sayısı, yeni açılan fakülte/yüksekokul ve bölümleriyle 2017 yılında da yükselişine devam ediyor.

Yayın Tarihi: 10/08/17 18:30
okuma süresi: 5 dak.
LAÜ tarihi başarıya imza attı
A- A A+

Kuzey Kıbrıs yükseköğretiminde değişime ve gelişime liderlik eden Lefke Avrupa Üniversitesi güçlendirilen akademik kadrosu, her yıl hızla artmaya devam eden öğrenci sayısı, yeni açılan fakülte/yüksekokul ve bölümleriyle 2017 yılında da yükselişine devam ediyor.

Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen LAÜ'nün hızlı yükselişini değerlendirerek, 2017 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) LYS sonuçlarına göre LAÜ'ye yerleşen öğrenci sayısının 2131 olduğunu belirtti.Bu sonuçlara göre LAÜ'nün KKTC üniversiteleri arasında en fazla öğrenci yerleşen 2. üniversite olarak tarihi bir başarıya imza attığını vurguladı.

YÜKSELEN: "LAÜ 11 BİN ÖĞRENCİ SINIRINA ULAŞTI"

Yükselen, LYS sınavı ile yerleşen öğrenciler yanında, dikey geçiş sınavı, ek kontenjan, yatay geçiş ve 3. dünya ülkelerinden gelecek öğrencilerin kayıtlarının tamamlanması ile toplam öğrenci sayılarının bu yıl 11,000sınırına ulaşacağını öngördüklerini belirtti. Elde edilen sonuçların kendileri için sürpriz olmadığını ifade eden Yükselen,planlı ve programlı bir şekilde uygulanan stratejiler sonucunda üniversitenin gelişen altyapısı, yeni açılan bölümleri, güçlendirilen akademik kadrosu, öğrenci memnuniyeti odaklı çalışmaları ve eğitim kalitesinin uluslararası bağımsız kuruluşlarca tescili olan akreditasyonlar noktasında elde edilen başarıların bu sonucu doğurduğunu vurguladı.

LAÜ KKTC ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA EN FAZLA TERCİH EDİLEN 2. ÜNİVERSİTE

Yükselen, LAÜ'ye yerleşen öğrenci sayısından oldukça memnun olduklarını dile getirerek, son dört yıl içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nden LAÜ'ye yerleşen öğrenci sayısında büyük bir artış olduğunu vurguladı. LAÜ'nün uyguladığı başarılı stratejilerin sonucu olarak elde ettiği hızlı büyüme yanında önemli bir hususunda başarılı öğrencilerin LAÜ'yü tercih etmeleri olduğunu vurgulayan Yükselen, üniversitenin geçtiğimiz yıl içerisinde LYS sonuçlarına göre KKTC üniversiteleri arasında tarihinde ilk kez en fazla tercih edilen 3. üniversite olduğunu, bu yıl ise daha büyük bir başarıya imza atarak 2. sıraya yükseldiğini ifade etti.

4 YILDA LAÜ'DEN REKOR ARTIŞ

2013 yılında göreve başladığında LYS sonuçlarına göre 870 öğrencinin LAÜ'yü tercih ettiğine değinen Yükselen, 2017 yılında ise bu sayının 2131'e ulaştığını belirtti. Yükselen, 2013 LYS sonuçlarına göre, KKTC üniversitelerine toplam yerleşen öğrenci sayısının %12.56'sı LAÜ'ye yerleşirken, artan üniversite sayısına rağmen bu yıl LAÜ'ye yerleşen öğrenci oranının %19.74'e ulaştığını ve bu sonuçların LAÜ'ye duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Yükselen, LYS sonuçlarına göre 2017 yılında KKTC üniversitelerini tercih eden toplam öğrenci sayısının geçen yıla oranla % 9.74 azaldığını, ancak LAÜ'yü tercih eden öğrenci sayısında geçen yılki rakamlarla karşılaştırıldığında kayda değer bir düşüş yaşanmadığını ifade etti ve söz konusu rakamlarlaLAÜ'nün2017 yılında KKTC'de faaliyet gösteren tüm üniversiteler arasında en fazla öğrenci yerleşen ikinci üniversite olma başarısına ulaştığına dikkat çekti.

Yükselen, tamamlanan akademik yılda üniversitede sadece yeni program açmak ve öğrenci sayısını artırmakla kalmayarak üniversitenin teknik altyapısını da güçlendirerek, her alanda öğrencilere deneyim edinmelerine olanak sağlayacak kaliteli bir eğitim ortamını oluşturduklarını ifade etti.

Yükselen ayrıca, üniversitenin yükselişinin genelde ülkemiz özelde ise Lefke ve Güzelyurt bölgesi için çok yönlü kazanım nedeni olacağını ifade ederek, üniversiteye duyulan güven neticesinde ortaya çıkan bu sonuçların memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

LAÜ, 4 YILDA AÇILAN 76 YENİ BÖLÜMÜ İLE ÖĞRENCİLERİN TERCİH ADRESİ OLDU

2017-2018 Akademik Yılı'na yeni açılan 10 programla başlayacak olan LAÜ, böylelikle 2013 yılında 58 olan program sayısını, 2017 yılında toplam 134'e çıkaracak.2017-2018 Akademik Yılı'nda ilk defa öğrenci kaydı yapılacak olan yeni bölümler ise şu şekilde: Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi: Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği, Mimarlık Fakültesi: Grafik Tasarım, Sağlık Bilimler Fakültesi: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Eczane Hizmetleri ve Sosyal Hizmetler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.