İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özgürgün: "Görüşmeler Rumların, Türkiye'nin garantisini, iki kesimliliği iki devletin eşit statüsünü kabul etmesiyle başlar"

Ulusal Birlik Partisi 1. Lefke İlçe Kongresi bugün yapıldı

Ulusal Birlik Partisi 1. Lefke İlçe Kongresi bugün yapıldı.

Yayın Tarihi: 12/08/17 12:45
okuma süresi: 2 dak.
Ulusal Birlik Partisi 1. Lefke İlçe Kongresi bugün yapıldı
A- A A+
Ulusal Birlik Partisi 1. Lefke İlçe Kongresi bugün yapıldı.

Kongreye UBP Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün de katılarak Kıbrıs konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Kongrenin açılışında konuşan Başbakan Hüseyin Özgürgün Kıbrıs konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Özgürgün, UBP'nin, iki kesimliliğin sulandırıldığı, 2 kurucu devletin eşit statüsü ile Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinin olmadığı bir anlaşmaya asla evet demeyeceğini vurguladı.
İsviçre zirvesinin sonuçlarını anımsatan Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Rum Tarafının, Kıbrıs Türklerini eşit olarak görmediğini ve tek istediğinin adayı Yunanistan'a bağlamak olduğunu söyledi.

Özgürgün, anlaşma isteyen tarafın hep Türk tarafı olduğunu kaydederek, Rum tavrı yüzünden hiçbir zeminde ve planda anlaşmaya varılamadığını belirtti.

Sıfır asker ve sıfır garanti söylemlerini de eleştiren Özgürgün, ' bu söylemlere cevabım, Kıbrıs Türk Halkı ve UBP, Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkin ve fiili garantisi olmadan varılacak bir anlaşmaya asla evet demeyeceğidir.' Dedi.

Özgürgün, UBP'nin onayını almayan bir anlaşmanın olmasının ve hayata geçmesinin mümkün olmadığına işaret ederek, Rum tarafının anlaşmaya niyeti olmadığının ve anlaşma zemininde Kıbrıs Türk halkını eşit görmediğinin her noktada ortada olduğunu söyledi.

İsviçredeki zirvenin ardından ortaya çıkan parametrelerle görüşmelerin olamayacağını çünkü artık 2 toplumlu, 2 kesimli federasyon parametrelerinin ortadan kalktığını kaydeden Özgürgün, ' Kıbrıs Rum Tarafı aklını başına alır, anavatan Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi, Kıbrıs Türk halkının eşitliği, 2 kurucu devletin eşit statüsünü, 2 kesimliliği kabul ederse görüşmeler ancak o zaman başlayabilir' diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.