GİRNE
okuma süresi: 7 dak.

'Tatar tepesi' yükselmeye devam ediyor

'Tatar tepesi' yükselmeye devam ediyor

Perçin Kardeşler toprak döktü, belediye çalışmaları durdurdu, Tatar 'polise şikâyet ettiğini' söylüyor…

Yayın Tarihi: 14/08/17 12:15
okuma süresi: 7 dak.
'Tatar tepesi' yükselmeye devam ediyor
A- A A+

Kıbrıs Postası

Perçin Kardeşler toprak döktü, belediye çalışmaları durdurdu, Tatar 'polise şikâyet ettiğini' söylüyor…

Girne'de Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar'a ait arazide, dere yatağına Perçin Kardeşler şirketi tarafından dökülen moloz ve toprağa bölge sakinlerinin şikâyetleri sonucunda Girne Belediyesi müdahale etti ve çalışmaları durdurdu… 'Yeni olmayan' tartışma ise sürüyor.

Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, belediyenin gereken müdahaleyi yaptığını ifade ederek, Tatar'a ait arazide bulunan dere yatağına toprağın Perçin Kardeşler şirketi tarafından döküldüğünü söyledi. Kaymakam Erişmen, "Şirketin faaliyeti yasal olmadığı için bölgedeki çalışmalar durduruldu. Belediye gerekli müdahaleyi yapıyor, söz konusu şirket oradaki toprağı temizleyecek" dedi. Öte yandan, Girne Belediyesi de bir açıklama yaparak "izinsiz dolguya müsamaha vermeyeceklerini" açıkladı

Ersin Tatar ise kendine ait araziye toprağın kimler tarafından döküldüğünü bilmediğini iddia ederek; konu hakkında polise şikâyette bulunduğunu açıkladı.

Yaşanan olaydan rahatsız olduğunu anlatan Tatar, "Arazi bana ait ancak orada herhangi bir inşaat çalışması yapmıyorum, toprağı kimin döktüğünü de bilmiyorum. Konu ile ilgili, polise şikâyette bulundum gerekenin yapılmasını istiyorum. Konuyla hiçbir alakam yok" diye konuştu.

Kıbrıs Postası, 2015 yılında yine aynı sorunu 'Girne çevre yoluna Tatar tepesi' başlığıyla gündeme taşımış, Tatar'a ait arazideki derede yapılan dolgu nedeniyle iki kez belediye ve kaymakamlık tarafından çalışmaların durdurulduğu bilgisini elde etmişti.

2015 yılındaki şirketin yine Perçin Kardeşler olması, aynı şirketin iki yıl arayla dolgu çalışması yapması ve Tatar'ın 'çalışmayı yapan şirketi bilmediği' yönündeki açıklaması ise akıllarda soru işaretleri bıraktı.

2015'te yaptığımız haberde kaçak dolgu, kaymakamlığın tespiti ile 7 bin kamyon civarında yani yaklaşık 70 bin metreküp şeklinde öngörülmüş ve kaymakamlık, haberimiz üzerine mal sahibi Tatar'ı mahkemeye vermişti. Mahkeme, halen devam ediyor.

Girne'de UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar'a ait arazide dere yatağına toprak dökülerek dolgu yapılmasına Girne sakinleri tarafından tepki yağdı. Girne Belediyesi, şikayetleri dikkate alarak söz konusu bölgedeki faaliyetleri durdurdu.

Bölge sakinleri, 2015 yılında da yaşanan olayın tekrarlandığını kaydederken, Kıbrıs Postası olayla ilgili Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar ve Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen'e ulaşarak bilgi aldı.

ERİŞMEN: "TOPRAĞI DÖKEN PERÇİN KARDEŞLER, ERSİN TATAR DA ŞİKÂYETÇİ"

Girne'deki dere yatağına dökülen moloz ve topraklar nedeniyle bölge sakinlerinin şikâyetlerini dikkate alan Girne Belediyesi söz konusu bölgedeki faaliyetleri durdurdu. Konu hakkında Kıbrıs Postası'na bilgi veren Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, geçtiğimiz yıllarda yine aynı faaliyetlerin olduğunu ve belediye ve kaymakamlık tarafından yapılan müdahaleler sonucunda bölgedeki dolgu faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Söz konusu arazinin Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar'a ait olduğunu doğrulayan Kaymakam Erişmen, "Toprak, Perçin Kardeşler şirketi tarafından döküldü. Arazi ise Milletvekili Tatar'a ait. Şirketin faaliyeti yasal olmadığı için bölgedeki çalışmalar durduruldu. Belediye gerekli müdahaleyi yapıyor, söz konusu şirket oradaki toprağı temizleyecek. Ersin Beyin de olay hakkında şikâyeti olduğunu öğrendim" dedi.

GİRNE BELEDİYESİ: "İZİNSİZ DOLGUYA MÜSAMAHA YOK"

Öte yandan, konunun tekrar gündeme gelmesinin ardından bir basın açıklaması yayımlayan Girne Belediyesi de ülkedeki dolgu alanlarının belli olduğunu ve izinsiz yapılan kazı ve dolgu işlemlerine kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini kaydederek; "İzinsiz yapılan işlemler, belediye tarafından durdurulacak. Ayrıca kazan, nakleden ve dökülmesine izin verenler hakkında yasal işlem başlatılacaktır" ifadelerini kullandı.

TATAR: "OLAYLA ALAKAM YOK, POLİSE ŞİKÂYET ETTİM"

Kıbrıs Postası'na konuşan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar ise arazinin kendisine ait olduğunu belirterek, dere yatağına dökülen toprakla ilgisi olmadığını ve olayla ilgili, polise şikâyette bulunduğunu söyledi.

Yaşanan olaydan rahatsız olduğunu ve toprağın kimler tarafından döküldüğünü tespit etmek amacıyla polise başvurduğunu kaydeden Tatar, "Arazi bana ait ancak orada herhangi bir inşaat çalışması yapmıyorum, toprağı kimin döktüğünü de bilmiyorum. Konu ile ilgili, polise şikâyette bulundum, gerekenin yapılmasını istiyorum. Konuyla hiçbir alakam yok" şeklinde konuştu.

2015'TE DE YAŞANDI

Aynı sorun, 2015 yılında da yaşanmıştı. Kıbrıs Postası, 2015 yılında yine aynı sorunu 'Girne çevre yoluna Tatar tepesi' başlığıyla gündeme taşımış, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar'a ait arazideki derede yapılan dolgu nedeniyle geçtiğimiz yıllarda iki kez belediye ve kaymakamlık tarafından çalışmaların durdurulduğu bilgisini elde etmişti.

2015 yılındaki dolguyu yapan şirketin yine Perçin Kardeşler olması, aynı şirketin iki yıl arayla dolgu çalışması yapması ve Tatar'ın 'çalışmayı yapan şirketi bilmediği' yönündeki açıklaması ise akıllarda soru işaretleri bıraktı.

2015'te yaptığımız haberde söz konusu kaçak dolgu, kaymakamlığın tespiti ile 7 bin kamyon civarında yani yaklaşık 70 bin metreküp şeklinde öngörülmüş ve kaymakamlık, haberimiz üzerine mal sahibi Tatar'ı mahkemeye vermişti. Mahkeme, halen devam ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.