TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Taşkent Doğa Parkı ile işbirliği protokolü imzaladı

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Taşkent Doğa Parkı ile işbirliği protokolü imzaladı

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Taşkent Doğa Parkı arasında 2 farklı protokol imzalandı.

Yayın Tarihi: 28/08/17 14:33
okuma süresi: 4 dak.
Turizm ve Çevre Bakanlığı, Taşkent Doğa Parkı ile işbirliği protokolü imzaladı
A- A A+
Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Taşkent Doğa Parkı arasında 2 farklı protokol imzalandı. İlk imzalanan protokole göre yaban hayatın korunması için hasta ve yaralı yaban kuşlarının tedavilerinin Taşkent Doğa Parkı'na bağlı Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılması, ikinci protokolde ise Ercan Kavşağı'nın peyzaj, bakım ve onarımının Taşkent Doğa Parkı tarafından yapılması ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.

Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat imza töreninde yaptığı konuşmada, Taşkent Doğa Parkı'nın kurulduğu günden bugüne hızla büyüyerek gelişen, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduğunu söyledi.

Basat, Taşkent Doğa Parkı bünyesinde kurulan ve hasta, yaralı ve/veya bakıma muhtaç doğa hayvanlarının tedavi, bakım ve rehabilitasyonunu gerçekleştirerek tekrar doğaya bırakmayı amaç edinen Taşkent Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi'nin kurulduğu günden bu yana uzman kadrosu ile birlikte tüm imkanlarını seferber ederek hem doğa hayvanlarına sağladığı destek, hem de bu alanda oluşturduğu farkındalık ile fark yaratmakta olduğunu ifade etti.

ATAOĞLU: "YABAN HAYATINI KORUMAK GÖREVİMİZDİR"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise imzalanan bu işbirliği anlaşmaları ile adada yaban hayatın önemi ve yaban hayvanların korunması ile ilgili farkındalığın artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Yaban hayatının, tabii yaşamın, biyolojik çeşitliliğinin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının çok ehemmiyetli bir konu olduğunu vurgulayanTurizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "Yaban hayatını korumak vazifemizdir. Tabii hayatın zarar görmemesi için yavru yaban hayvanlarını tabii ortamlarına bırakalım. Bir yavrunun yeri tabiattır, annesinin yanıdır" dedi.

Ataoğlu, Bakanlık ile Taşkent Doğa Parkı'nın birlikte yapacağı eğitim çalışmaları ile çeşitli faaliyetlerle de doğasını ve hayvanlarını tanıyan, seven, koruyan bir toplum yaratmak istediklerini belirterek, bu tür işbirliği çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yangın tehdidine karşı halka çağrıda bulundu.

ATAOĞLU: "MANGAL KEYFİMİZİN BEDELİ ÇOK AĞIR OLABİLİYOR"

Dün Büyükkonuk-Yedikonuk arasındaki dağlık arazide bulunan ormanlık alanda ve Koruçam çöplüğünde yangın çıktığını hatırlatan Ataoğlu, iki yangına da orman dairesi ekipleri,polis itfayesi, belediyeler ve vatandaşların yardımı ile anında müdahele edildiğinin ve kısa sürede yangınların kontrol altına alındığını söyledi.

Bakan Ataoğlu, herkesin orman ve yeşil alanlara karşı duyarlı olmasını isteyerek, "ormanlar bizim her şeyimizdir, gelecek için korumalıyız" ifadelerini kullandı.

Bakan Ataoğlu, "Bilhassa yaz aylarında orman yanınca söndürmenin çok zor ve zahmetli oluyor. O bakımdan ben bütün vatandaşlardan şunu istirham ediyorum piknik yapacaksa ateşini mutlaka söndürsün, çöpleri, kırdığı şişeleri camları toparlasın çünkü mangal keyfimizin bedeli çok ağır olabiliyor" dedi.

Bakan Ataoğlu, yangın çıktığı zaman da Alo 177 ihbar hattına hızlıca bildirilmesininin önemli olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.