İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kediyi astı, bir de fotoğrafını paylaştı: "Bana bulaşanın sonu bu... Ne kedileri ne de insanları severim"

Kediyi astı, bir de fotoğrafını paylaştı: "Bana bulaşanın sonu bu... Ne kedileri ne de insanları severim"

H.Ç. isimli kişinin sosyal medya hesabından paylaştığı ve bir kediyi boğazından ipe asarak öldürmüş olduğu anlaşılan fotoğraf infial yarattı.

Yayın Tarihi: 07/09/17 08:26
okuma süresi: 2 dak.
Kediyi astı, bir de fotoğrafını paylaştı: "Bana bulaşanın sonu bu... Ne kedileri ne de insanları severim"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Kıbrıs sosyal medyası, bir kedinin boğazından iple asılmış halde öldürüldüğünü gösteren fotoğrafla sarsıldı. H.Ç. isimli şahsın sosyal medya hesabından 'Bana bulaşanın sonu bu ne kedileri nede insanları severim" notuyla yayınladığı fotoğraf büyük tepki uyandırdı.

Kıbrıs Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi fotoğrafın paylaşılmasının ardından yayınladığı bildiriyle suç duyurusunda bulundu. Hareket, polis teşkilatı ve Tarım Bakanlığı'nı Hayvan Refahı Yasası'ndan kaynaklanan görevini yapmaya davet etti.

"SUÇLUYU BULUN, CEZA KESİN"

"Bu ülkede Hayvan Refahı Yasası var ama hayvanların ne kadar refah içinde yaşadığı ne yazık ki bu iğrenç fotoğrafta görülmektedir" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hayan Refahı Yasası'nın 6'ncı maddesine göre, hayvanlara kötü muamele yapmak yasaktır. Hayvanlara kötü muamele yapıldığını gören kişiler Polis Örgütüne ihbarda bulunur. Polis Örgütü gerekli yasal prosedürü uygular ve yapılan ihbarı Bakanlığın bilgisine getirir. Yasanın 24'üncü maddesine göre bu suçu işleyenler hakkında aylık brüt asgari ücretin 4 (dört) katı tutarında idari para cezası uygulanır. Ve 23'üncü maddeye göre de bu Yasada yer alan idari para cezaları, Bakanlık tarafından verilir ve ilgililere ceza ihbarnamesi tahtında yazılı olarak tebliğ edilir. Dolayısıyla, yasalara saygılı bir hukuk devleti isek polisin ve Tarım Bakanlığı'nın bu fotoğrafı açık bir ihbar kabul ederek derhal harekete geçip, suçluyu bulması ve ceza kesmesi gerekiyor".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.