EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Hayvanseverler, "asılan kedi fotoğrafı" için polise suç duyurusunda bulundu

Hayvanseverler, "asılan kedi fotoğrafı" için polise suç duyurusunda bulundu

Kıbrıs Postası gazetesinin bugün gündeme taşıdığı ve toplumda infial yaratan H.C. isimli şahsın bir kediyi asarak sosyal medyada paylaşması üzerine hayvanseverler, sözkonusu şahıs hakkında suç duyurusunda bulundular.

Yayın Tarihi: 07/09/17 13:20
okuma süresi: 2 dak.
Hayvanseverler, "asılan kedi fotoğrafı" için polise suç duyurusunda bulundu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Gazetemizin bugün gündeme taşıdığı ve toplumda infial yaratan H.C. isimli şahsın bir kediyi asarak sosyal medyada paylaşması üzerine hayvanseverler, sözkonusu şahıs hakkında suç duyurusunda bulundular.

Sosyal medyada yayımlanan asılmış bir kedi fotoğrafı üzerine, "Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi" temsilcileri, Geçitkale Polis Karakolu'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Hayvan Refahı Yasası'nın 6'ncı maddesine göre hayvanlara kötü muamele yapmanın suç olduğunu belirten hayvan severler, "Hayvanlara kötü muamele yapıldığını gören kişiler Polis Örgütüne ihbarda bulunur. Polis Örgütü gerekli yasal prosedürü uygular ve yapılan ihbarı Bakanlığın bilgisine getirir." şeklindeki yasa maddesine dayanarak polise gittiklerini söyleyen temsilciler, polisin bir an önce söz konusu şahsı bulup gerekli cezai işlemleri uygulamasını talep ettiler.

"Aynı Yasanın 24'üncü maddesine göre bu suçu işleyenler hakkında aylık brüt asgari ücretin 4 (dört) katı tutarında idari para cezası uygulanır. Ve 23'üncü maddeye göre de bu Yasada yer alan idari para cezaları, Bakanlık tarafından verilir ve ilgililere ceza ihbarnamesi tahtında yazılı olarak tebliğ edilir." şeklinde açıklama yapan Dünya Yalnız Bizim Değil hareketi temsilcileri, "Polisin ve Tarım Bakanlığı'nın bu fotoğrafı açık bir ihbar kabul ederek derhal harekete geçip, suçluyu bulması ve ceza kesmesi gerekiyor." dediler.

Açıklamada "Polisin ve Tarım Bakanlığı'nın bu fotoğrafı açık bir ihbar kabul ederek derhal harekete geçip, suçluyu bulması ve ceza kesmesi gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.