İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özyiğit: "İki devletli çözüme karşıyız"

Özyiğit: "İki devletli çözüme karşıyız"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ADA TV de gündemi değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 14/09/17 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Özyiğit: "İki devletli çözüme karşıyız"
A- A A+
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ADA TV de gündemi değerlendirdi.

Erçin Şahmaran'ın "SÖZ SİZDE" programına konuk olan Özyiğit'in açıklamaları şöyle;

"ÖĞRETMEN AKADEMİSİNİ KAPATILACAK"

"Yıllarca devlet okullarında görev yaptım. Bugün gelinen nokta için üzülüyorum. Maalesef özel okullar çekim merkezi oldu. İnsanlar birçok sebepten çocuklarını devlet okullarına göndermiyor. Bu zor ekonomik koşullarda, borçla çocuklarını özel okullara gönderiyor. Oysa devlet okulları tercih edilmeli. "Neden özel okul ?" sorusuna hükümet cevap bulmalı ve gerekeni yapmalı.

Okullarda yaz tatili sürecince eksikler giderilir. Yapılması gerekenler yapılır. Okullar tatil de olabilir. Ama Eğitim Bakanlığının tatil yapma lüksü yoktur. Şimdi herşey yarım. Bakanlık içinde yapılanlardan Sayın Bakanın haberi yok. Koordinasyon ofisi kuruldu. Çalışıyor. Bakanlıktan bir görevli var. Bakan haberim yok diyor.

Bakanlık görevini yapacağına Öğretmen Akademisini kapatmaya çalışıyor. Göstermelik öğrenci aldılar. Seçimden sonra Akademi kapatılacak."

"DİN VE LAİKLİK BASKISI GELECEK"

Saat konusunda hükümet yanlıştan dönmeli. Kış saati uygulamasına geçilmeli. Hükümet ne vilayet, ne yama olmayız diyor. Fakat tüm icraatları vilayet gibi. Biz burada yaşıyoruz. Anavatan burasıdır. Bizim kendi sosyal yaşantımız var.

Atatürk unutturulmaya çalışılıyor. Bunların arkasından din ve laiklik baskısı gelecek. Bir FETÖ konusu var. Belli olan birşey yok. Herkes tedirgin, birbirine şüpheyle bakıyor. Konu açıklansın tamamlansın."

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME KARŞIYIZ"

Kıbrıs konusu çözülmeden süreç bitmez. Biz iki devletli çözüme karşıyız. Çözüm olmazsa KKTC ile devam ederiz görüşünü de desteklemiyoruz. Kıbrıs için çözüm Federal bir çözümdür."

"GERÇEK TKP ÖNCÜMÜZDÜR"

Seçim ve kurultayımıza hazırlanıyoruz. Yoğun bir dönem bizi bekliyor. Vatandaş kimin ne olduğunu biliyor. Biz köklerimizi biliyoruz. TKP bizim öncümüzdür. Ama gerçek TKP. Şimdiki gibi çakma olan TKP değil"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.