BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 3 dak.

Bakan Dürüst: "Yatırımlarımız, KKTC'ye olan inancımızdandır"

Bakan Dürüst: "Yatırımlarımız, KKTC'ye olan inancımızdandır"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Büyükkonuk-Yedikonuk sahil yolu yol yapım çalışmalarını yerinde incelemek üzere, Bakanlık yetkilileri ile birlikte bölgeye gitti.

Yayın Tarihi: 04/10/17 16:48
okuma süresi: 3 dak.
Bakan Dürüst: "Yatırımlarımız, KKTC'ye olan inancımızdandır"
A- A A+

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Büyükkonuk-Yedikonuk sahil yolu yol yapım çalışmalarını yerinde incelemek üzere, Bakanlık yetkilileri ile birlikte bölgeye gitti.

Bu kapsamda ilk olarak Büyükkonuk Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Dürüst, Tarım eski Bakanı Önder Sennaroğlu, İskele Kaymakam'ı Kemal Yılmaz, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Ulusal Birlik Partisi İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan ve çok sayıda Büyükkonuk halkı tarafından karşılandı.

Bakan Dürüst, Büyükkonuk-Yedikonuk sahil yolu asfaltlama çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Büyükkonuk Belediyesi'nde bir süre Başkan Sennaroğlu ile karşılamaya gelenlerle sohbet etti, bölgenin sıkıntıları ve eksikleri hakkında bilgiler aldı.


Burada basına açıklamalarda da bulunan Bakan Dürüst, yeni bir yolun başlangıcını yaptıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, eko günle ön plana çıkan Büyükkonuk bölgesinin, gerek iç gerekse dış turizmine büyük katkı sağladığını belirtti.

Asfaltlama çalışmalarının tamamlanması ile birlikte, bölgenin Girne ve karpaz bölgelerine olan ulaşımının daha kolay ve daha kısa olacağına vurgu yapan Bakan Dürüst, aynı zamanda yolun, turizme de olumlu yansıyacağını ifade etti.

Bakan Dürüst ayrıca, KKTC'ye yürekten inanan bir anlayış ile çalışmaya ve ulaşım konusunda yatırımlar yapmaya devam edeceklerinin de altını çizdi.

5 buçuk kilometre uzunluğunda ve 4 metre genişliğindeki yolun 4 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini de ifade eden Bakan Dürüst, ihaleyi kazanan firma yetkililerinin hava şartları müsait olması halinde, belirlenen süreden de az bir zamanda çalışmalarını tamamlayabileceklerini de belirtti.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da yaptığı açıklamasında, bölge halkı için ciddi bir sıkıntı olan sorunu çözdüğü için Bakan Dürüst'e teşekkür etti.

Sennaroğlu, yaklaşık olarak 1 yıl önce bu sorunu Bakan Dürüst'e aktardıklarını ve çok kısa bir süre içerisinde projenin değerlendirilerek hazırlanması ve ihaleye çıkarak bugün çalışmaların başlayacağı bir aşamaya gelmesinin büyük bir başarı olduğunun altını çizerek, Bakan Dürüst'e ve ekibine bölge halkı adına teşekkür etti. Sennaroğlu ayrıca, daha önceleri 30 kilometre yol kat ederek Büyükkonuk ile Yedikonuk arasında ulaşımının sağlandığını ancak yolun tamamlanmasıyla bu mesafenin 5 buçuk kilometreye düşeceğini belirterek, bölge halkı ve bölgeyi ziyaret edecek olan herkes için büyük bir kolaylık sağlayacağını sözlerine ekledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve beraberindeki heyet, açıklamasının ardından Büyükkonok-Yedikonuk sahil yolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerinden bilgi aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.