LAPTA
okuma süresi: 3 dak.

"Lapta'nın kaderi değişecek"

"Lapta'nın kaderi değişecek"

Lapta Belediye Başkanı Namsoy, KIBRIS POSTASI'na yaptığı açıklamada, beldeye beş yıl içinde 300 yat kapasiteli bir liman, beş yıldızlı bir otel ve tamamen belediyeye ait sosyal tesisiler kazandırılacağını, ''Lapta'nın kaderi değişecek'' sözleriyle aktardı.

Yayın Tarihi: 20/10/17 07:29
okuma süresi: 3 dak.
"Lapta'nın kaderi değişecek"
A- A A+
KIBRIS POSTASI
  • Lapta Belediye Başkanı Namsoy, KIBRIS POSTASI'na yaptığı açıklamada, beldeye beş yıl içinde 300 yat kapasiteli bir liman, beş yıldızlı bir otel ve tamamen belediyeye ait sosyal tesisiler kazandırılacağını, ''Lapta'nın kaderi değişecek'' sözleriyle aktardı.

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, belde halkına danışarak hazırladıkları 2017 - 2019 Bölgesel Stratejik Kalkınma Planı çerçevesinde gerçekleştirilecek yatırımların 5 yıl içerisinde Lapta'nın kaderini değiştireceğini söyledi.

KIBRIS POSTASI'na konuşan Namsoy, 2 yıldır yürüttükleri çalışmalar çerçevesinde, bölgede sekiz danışma toplantısı yaptıklarını ve tüm belde halkının görüşleri doğrultusunda, bölgenin turizm yoluyla kalkınmasına karar verdiklerini anlattı.

Namsoy, 2017 - 2019 Bölgesel Stratejik Kalkınma Planı çerçevesinde, bölgeye beş yıldızlı bir otel, en az 300 yat kapasiteli bir marina ve sosyal yaşam alanı yapılacağını kaydetti.

"Halkımızın görüşlerini aldık, belediye meclisimizde onaylattık, ihaleye çıktık, İyi İdare Yasası'nın gereği olan her şartı yerine getirdik ve bölgemizin kaderini değiştirecek çalışmayı başlattık" diyen Namsoy, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

''İKİ ŞİRKET İLGİ GÖSTERDİ''

"İhaleye iki şirket ilgi gösterdi. Biri ENT adlı şirket, öteki North Shore şirketi... İhale şartları arasında, sözleşmenin imzalandığı gün belediyeye 10 milyon TL ödeme yapılması, 30 dönümlük bir arazide, belediyeye ait iki cafe, iki çocuk parkı, iki fitnes alanı, üç deniz seyir yeri ve bir restoranın bir buçuk yıl içerisinde inşa edilmesi vardı... Toplamda 4,5 yılda tamamlanması gereken bir proje olacak ve en az 4 yıldızlı bir otel ile 100 yat kapasiteli bir marina, 49 yıllığına üstlenici şirketin olacaktı. North Shore ilgilendi ama teklif atmadı. ENT 5 yıldızlı bir otel, en az 300 yat kapasiteli bir marina yapımını önerdi. 2 milyon 155 bin sterlin belediyeye ödeme yapılmasını kabul etti. Bir buçuk yılda bize ait tesislerin teslimi de kabul edildi."

2 BİN İSTİHDAM…

Namsoy, dört buçuk yıl içinde tamamlanacak yatırımın, en az 2 bin istihdam ve 800 adet yan girişimci demek olduğuna işaret ederken, "Tarım ve inşaat alanında Lapta ile bölgeye ciddi katkı sağlayacak. 5 yıl sonra Lapta'nın kaderi değişecek" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.