TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Akdağ: "Güney Kıbrıs Batı'nın şımarık çocuğu oldu"

Akdağ: "Güney Kıbrıs Batı'nın şımarık çocuğu oldu"

Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Akdağ, Kıbrıs sorununun neden çözülemediği sorusunu yanıt verdi.

Yayın Tarihi: 30/10/17 07:59
okuma süresi: 2 dak.
Akdağ: "Güney Kıbrıs Batı'nın şımarık çocuğu oldu"
A- A A+
Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Akdağ, Kıbrıs sorununun neden çözülemediği sorusunu şöyle yanıtladı:
Kıbrıs meselesi çözülmüyor. Çünkü Güney Kıbrıs Batı'nın şımarık çocuğu. Güney Kıbrıs yönetimini zamansız ve AB'nin prensiplerine uymayacak şekilde AB'ye dahil ettiler. Zaten bunun böyle olması çözümü müthiş güçleştirdi. Büyük bir şımarıklık oluşturdu Rum tarafında. 'Biz artık AB'nin bir üyesiyiz' diye üstten hareket etme tavrı oluştu.

KKTC tarafı her zaman olumlu davrandı. Rum tarafı da olumlu davransaydı bu iş zaten çözülmüştü. BM'yi ve taraf olan diğer devletleri de rahatsız edecek anlayışsız bir tutum içine girdiler. Onun için çözülmüyor bu mesele. Peki biz ne yapabiliriz?

Ben hükümetimiz adına KKTC ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği ve destekleme programından sorumluyum. Biz KKTC'yi ne kadar hızlı geliştirirsek, refahı ne kadar hızlı artırırsak çözüme o kadar yaklaşırız. Biz barış ve huzur içinde yaşanan, refahı artan bir ada istiyoruz. Biz bunu Rum tarafı ile nihai bir çözüm olmadan da sağlayabiliriz. 2016-2018 yılları arasında 3.5 milyar TL'lik bir ekonomik paket işbirliğimiz var. KKTC kendi yapısal reformlarını gerçekleştirecek.

Oranın geliri ve huzurunu artıracağız. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça KKTC'deki vatandaşların bir saçının teline kimsenin dokunmasına zaten müsaade etmeyiz. Benim Kıbrıs Türklerinin zenginleşmesini sağlama, ülkenin gelişmesini hızlandırma, ve refah artırma odaklı gibi bir görevim var. Çözümü de en iyi bunun sağlayacağına inanıyorum. O zaman o şımarık taraf çözüme de gelecek. (Akdeniz'de gaz arama tartışmaları) Gaz ile ilgili bizim de orada haklarımız var. Burada KKTC'nin haklarının ihlal edilerek gaz çıkarılmasına ve onun Güney Kıbrıs'ın gazıymış, onun hakkıymış gibi kullanılmasına müsaade etmeyiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.