İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

TAK'ın kurucusu Said Arif Terzioğlu ölümünün 29'uncu yıldönümünde anıldı

TAK'ın kurucusu Said Arif Terzioğlu ölümünün 29'uncu yıldönümünde anıldı

Türk Ajansı- Kıbrıs'ın (TAK) kurucusu, gazeteci Said Arif Terzioğlu, ölümünün 29'uncu yıldönümünde anıldı.

Yayın Tarihi: 12/11/17 09:44
okuma süresi: 3 dak.
TAK'ın kurucusu Said Arif Terzioğlu ölümünün 29'uncu yıldönümünde anıldı
A- A A+
Türk Ajansı- Kıbrıs'ın (TAK) kurucusu, gazeteci Said Arif Terzioğlu, ölümünün 29'uncu yıldönümünde anıldı.

TAK Müdürü Neriman Saygılı, Yönetim Kurulu üyelerinden Başkan Yardımcısı Ali Baturay ve BRTK Müdürü Meryem Özkurt'tan oluşan TAK heyeti, bu kapsamda Terzioğlu'nun Beylerbeyi'nde yaşayan eşi Seder ile kızı Hande Terzioğlu'nu ziyaret etti.

Terzioğlu'nun TAK'a yaptığı hizmetlerle kurumun bugünlere ulaşmasında katkılarının dile getirildiği ziyarette, Müdür Saygılı tarafından Seder Terzioğlu'na çiçek takdim edildi.

Terzioğlu, 11 Kasım 1988'de geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş ve doğum yeri olan İstanbul Emirgan'da toprağa verilmişti.

Terzioğlu'nun mezarının İstanbul'da olması dolayısıyla geleneksel anma töreni Beylerbeyi'ndeki evinde gerçekleştiriliyor.

SAYGILI: "29'UNCU ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ"

TAK Müdürü Neriman Saygılı ziyarette yaptığı kısa konuşmada, merhum Kurucu Müdürleri Said Arif Terzioğlu'nu ölümünün 29'uncu yıl dönümünde bir kez daha saygıyla andıklarını ifade etti.

"TAK bugün belli bir teknoloji ve sistem içerisinde verimli çalışabiliyorsa, bu geçmişte taşların yan yana konmasıyla alakalı ve bunda merhum Terzioğlu'nun çok büyük katkıları olduğuna inanıyorum" diyen Saygılı, bu çerçevede tüm TAK çalışanları ve emeği geçenler adına saygılarını sundu.

TERZİOĞLU: "KURULUŞUNDA DEVLET KATKISI BULUNMUYOR"

Seder Terzioğlu da konuşmasında, Arif Said Terzioğlu'nun TAK'ın kurulması yanında, bu aşamayı da başlatan kişi olduğunu ifade etti.

"Eski bina bir zamanlar atıl olarak kullanılan bir bina idi ve onu baştan aşağıya tanzim eden, bakımını yaptıran benim beyim idi ve oranın perdelerini de Arasta'dan alarak kendim diktim. Müdür odası eşyaları ise kendi sofa takımımdan karşılandı" diyen Terzioğlu, TAK'ın kuruluşunda devletin hemen hemen hiç katkısı bulunmadığını kaydetti.

BATURAY: "DEĞERLERİMİZİN HANGİ ÇABALAR SONUCU ORTAYA ÇIKTIĞI VE BUNDA KİMLERİN EMEĞİ BULUNDUĞU UNUTULMAMALI"

TAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Baturay da, şimdiki neslin geçmişi, değer ve kurumların nasıl elde edildiği ile ilgili pek ilgilenmediği ancak kendilerinin önemsediğini belirterek, TAK ve onun gibi değerlerin hangi çabalar sonucu ortaya çıktığı ve bunda kimlerin emeği bulunduğunun unutulmaması gerektiğini ifade etti.

"Eskiye çok saplanıp kalmamak lazım ama nereden geldiğimize de bakmak lazım" diyen Baturay, ziyareti bu vefa duygusuyla gerçekleştirdiklerini söyledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.