İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Arıklı: "Maraşı açacağız..."

Arıklı: "Maraşı açacağız..."

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, seçimlerden alacakları sonuçla hükümetin büyük ortağı olmaya hazırlandıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 14/11/17 12:21
okuma süresi: 3 dak.
Arıklı: "Maraşı açacağız..."
A- A A+
Kıbrıs Postası

Ayrılıkçı parti söylemlerine karşı çıkan Arıklı, aday listelerinde Kıbrıs Kökenli en az 20 aday olacağını belirtti…

Arıklı, şair Bülent Fevzioğlu'nun listelerinde yer alacak sürpriz isimlerden sadece biri olduğunu da açıkladı.

BRT'de Levent Kutay'ın sunduğu Haber Merkezi Programına konuk olan Arıklı, önemli açıklamalar yaptı; parti manifestosunu anlattı.

Seçimden yeni koalisyonun büyük ortağı olarak çıkmayı hedeflediklerini aktaran Arıklı, şu ana kadar 62 kişinin adaylık başvurusu yaptığını söyledi.

Arıklı, 19 Ocak Pazar günü Tüzük Kurultayı yapacaklarını, aynı gün aday listelerini belirleyerek Parti Meclisine onaya sunacaklarını açıkladı.

Ayrılıkçı parti söylemlerine karşı çıkan Arıklı, listelerinde Kıbrıs Kökenli sürpriz isimler yer alacağını söyledi; Şair Bülent Fevzioğlu'nu buna örnek gösterdi.

İcraatlarını da anlatan Arıklı, Maraş'ı BM gözetiminde, özel statüde, eski sahiplerine açacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili Türkiye ile de görüştüklerini belirten Arıklı, Maraş'ın atılı kalmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Arıklı, Lefke'de atıl durumdaki madenleri de aktif hale getirerek, bölgeye önemli bir maddi kazanım sağlamak istediklerini kaydetti.

Erhan Arıklı, " Seçim manifestomuz hazır. Şunu vaat ediyoruz. Eğer manifestomuzdan 10 maddeyi hayata geçiremezsek, hepimiz milletvekilliğinden istifa edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Bu taahhüdümüzü noterden de onaylatacağız" dedi.

Kendileri için seçim barajının yüzde 10 olduğunu belirten Arıklı, partisinin yüzde 10'un altında oy alması halinde genel başkanlıktan istifa edeceğini söyleyerek, seçimdeki iddialı olduklarını ortaya koydu.

Türkiye'den seçim için destek istemediklerini kaydeden Arıklı, vatandaşlıkla ilgili soru üzerine, bu konunun siyasetin üzerinde olması ve Rum Tarafının 3'te 1'i oranına göre hedef belirlemek gerektiğini, öncelikle hak edenlerin vatandaşlık alacağını, belirli kriterler getireceklerini, Rumların oranına göre nüfusun artması da gerekebileceğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.