İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KKTC Mersin Başkonsolosu İnanıroğlu'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

KKTC Mersin Başkonsolosu İnanıroğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 15 Kasım 1983 tarihinde ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. Kuruluş Yıl dönümünü Mersin'de kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 14/11/17 16:10
okuma süresi: 4 dak.
KKTC Mersin Başkonsolosu İnanıroğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı
A- A A+
KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 15 Kasım 1983 tarihinde ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. Kuruluş Yıl dönümünü Mersin'de kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

İnanıroğlu, mesajında şunları kaydetti:
"Cumhuriyetimizin ilanından önce Kıbrıs Türk halkı 1963'ten 1974'e kadar Kıbrıs Rum tarafınca uygulanan tüm baskılara ve zulme karşın direnmiş, ayakta kalmayı başarmış ve haklı mücadelesini sürdürerek Anavatanımız Türkiye'nin 1960 Anlaşmalarından kaynaklanan Garantörlük hakkını kullanarak 1974 Barış Harekatını gerçekleştirmesiyle özgürlüğüne kavuşmuş, 15 Kasım 1983 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ilan etmiştir.

Bilindiği üzere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kıbrıs'ta iki toplumlu iki bölgeli ve siyasi eşitlik temeline dayalı bir anlaşmaya varmak için 50 yıldan bu yana Birleşmiş Milletler himayesinde müzakereler sürdürülmektedir. Ancak, Kıbrıs Türk tarafı adada adil ve kalıcı bir çözüm sağlamak için iyi niyetle Kıbrıs Rum tarafıyla görüşmeleri yürütmeye çaba harcarken, Rumlar hayali ve tutarsız nedenlerle görüşmelerden kaçmaktadırlar.

Son olarak, 28 Haziran 2017 tarihinde İsviçre'nin Crans Montana kasabasında toplanan 2. Kıbrıs Konferansı yaklaşık iki hafta sürmüş ve sonuçsuz kalmıştır.

Bu sonuç, Kıbrıs Rum tarafının 1968 yılından bu yana sürdürülen müzakere süreçleri boyunca sergilediği uzlaşmaz tavrını ve Kıbrıs Türk tarafıyla güç paylaşımı ve siyasi eşitlik içeren bir anlaşmaya varmaya yönelik her türlü adımdan imtina ettiğini bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. 7 Temmuz'da herhangi bir anlaşmaya varılamadan sona eren Kıbrıs Konferansı neticesinde gelinen noktada, Kıbrıs konusuna, BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu ve mevcut parametreler çerçevesinde bir federasyon oluşturma çabaları da tükenmiştir.

Bundan tam 34 yıl önce kurulan demokratik, laik ve çağdaş kurumlarıyla kökleşen bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz, uluslararası toplumun yıllardır Kıbrıs Türk tarafına karşı sürdürdüğü haksız ambargo ve izolasyonlara rağmen halkımızın iradesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin desteği ile günden güne daha da gelişmekte ve güçlenmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temin Projesinin tamamlanmasıyla Anavatanımız Türkiye'den gelen su ile Anavatan Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında var olan gönül bağları daha da güçlenmiş, su sorunumuz çözülmüş, halkımız suya kavuşmuştur. Bunun ardından, deniz altından kabloyla elektrik temin edilmesini içeren enerji anlaşması imzalanmıştır. Bu ve bunun gibi projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti ile devletimiz arasındaki birlik ve beraberlik ile güçlü bağlar perçinleşecektir.

Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olan, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bu günlere ulaşmamızda bizlere güç veren Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkına şükranlarımı sunarım.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük'ü, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş'ı ve vatanımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle; Gazilerimizi, Kıbrıs Türk Mücahitlerimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetlerini şükran ve minnetle anar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Mersin bölgesinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularla kutlarım."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.