YAŞAM
okuma süresi: 4 dak.

Yeni güne mutlu başlamak için 5 sabah ritüeli

Yeni güne mutlu başlamak için 5 sabah ritüeli

Sabahın erken saatlerinde, alarmın rahatsız edici sesiyle uyanmak ve kendimizi sıcak yatağımızdan çıkarmak için büyük enerji sarf ederiz.

Yayın Tarihi: 30/11/17 08:00
okuma süresi: 4 dak.
Yeni güne mutlu başlamak için 5 sabah ritüeli
A- A A+
Sabahın erken saatlerinde, alarmın rahatsız edici sesiyle uyanmak ve kendimizi sıcak yatağımızdan çıkarmak için büyük enerji sarf ederiz.

Zihnimizi yeni bir gün ya da haftaya hazırlamak için bizi mutlu hissettirecek sabah ritüellerine sahip olmak ise, hem bu süreci daha keyifli hem de bizi gün içinde yapacağımız işlere karşı hazır hale getirir.

Sabah saatlerini daha verimli ve güzel hale getirecek sabah ritüelleri:

MEDİTASYON YAP

Oprah Winfrey, Kobe Bryant ve Jerry Seinfeld gibi dünyaca ünlü ve başarılı isimler, sabah uyandıklarında ilk iş meditasyon ve farkındalık çalışmalarına zaman ayırdıklarını paylaşıyor. Buna sebep olarak ise günün karmaşasına başlamadan önce bir an durup nefes almak ve sakinlik içinde zihinlerini rahatlatmak olduğunu söylüyorlar.

Sabahları sadece 10 dakika ayırılarak yapılan meditasyon çalışmasının pozitif etkiler yarattığı ve bu etkinin tüm gün hissedildiği biliniyor.

TELKİNLERDE BULUN

"Ne düşünüyorsanız osunuz" diye bir cümle boşuna çıkmamış.

Düşüncelerimizin onları gözümüzde canlandırdığımızda gerçeğe dönüşme ihtimali çok daha fazla. Telkinler ise burada devreye giriyor ve bize yardımcı oluyor.

Zihnimizi sakinleştirmeye yardım eden telkinler, beynimizin yapısını da yeniden şekillendirerek düşüncelerimizi güçlendiriyor.

Hayalini kurduğunuz ya da sizi motive eden cümleleri yazabilir ve ilham alabilirsin.

İstersen dekoratif amaçlı yer verdiğin bu cümleleri sabah saatlerinde tekrarlayarak iyi hissedebilirsin

ÇAYLARIN GÜCÜNDEN YARARLAN

Pek çoğumuz uyanmak ve enerji bulmak için sabah sert bir kahve içerek güne başlıyoruz.

Kahve uyarıcı bir etkiye sahip olsa da her bünye için iyi gelmiyor. Örneğin, antik şifa sistemi Ayurveda'ya göre Vata tipindeki insanlara kahve yaramıyor ve bunun yerine kan dolaşımını hızlandıracak bitki çayları içmeleri öneriliyor.

Vata tipi olun ya da olmayın her gün kahve içerek bedeninizi yormayın ve farklı türde ve lezzette bitki çaylarını deneyerek kendinizi şımart

BESLEYİCİ VE LEZZETLİ BİR KAHVALTI RİTÜELİ OLUŞTUR

Beslenme uzmanı Adelle Davis "bir kral gibi kahvaltı yapın, bir prens gibi öğle yemeği yiyin ve bir yoksul gibi akşam yemeği yiyin" diyerek kahvaltıyı güçlü ve besleyici yapmanın önemini eğlenceli bir şekilde vurgulamıştır.

Pek çok araştırma da kahvaltı yapmanın gün içinde ihtiyacımız olan enerji seviyesi için belirleyici olduğuna işaret ediyor. Ancak sabah uyandığınızda bir kahvaltı sofrası hazırlamak için isteksizseniz bu işi keyifli hale getirmek için ufak taktikler geliştirebilirsin. Örneğin en sevdiğiniz kupayı kullanmak ya da sevdiğiniz bir yiyeceği yemek gibi…

KENDİNİZİ İYİ HİSSETMEK İÇİN ZAMAN AYIRI

Zar zor uyandığın bir sabah kadınlar için makyaj erkekler içinse tıraş olmak çok zor bir iş gibi görünebilir. Sabah kişisel bakıma önem vermek ve evden çıkarken aynaya baktığında kendini iyi ve güzel/yakışıklı hissetmek tüm gün motivasyon ve öz güveninin yüksek kalmasını sağlıyor.

Sabah kişisel bakım süresini en aza indirmek için de cildinize iyi bakmak ve onu doğal ürünlerle korumak yardımcı olacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.