İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

İngiltere Başbakanı May: "Trump'ın aşırı sağcı tweetler paylaşması yanlıştı"

İngiltere Başbakanı May: "Trump'ın aşırı sağcı tweetler paylaşması yanlıştı"

İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD Başkanı Donald Trump'ın aşırı sağcı Müslüman karşıtı mesajlar paylaşmasının "yanlış" olduğunu söyledi. May bununla bilrikte, ABD ile İngiltere arasındaki özel ilişkinin her iki ülkenin de çıkarına olduğunu ve ilişkilerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 01/12/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
İngiltere Başbakanı May: "Trump'ın aşırı sağcı tweetler paylaşması yanlıştı"
A- A A+
Ürdün'de konuşan Theresa May, "Beraber çalışıyor olmamız, açık davranmayacağız veya ABD'nin yanlış yaptığını bunu söylemekten çekineceğimiz anlamına gelmiyor. Çok açık söylüyorum, Britain First'i yeniden tweetlemek yanlış bir şeydi" dedi.

May, Trump'a yapılan resmi ziyaret davetinin iptal edilmesi çağrılarını da reddetti, "Resmi ziyaret için yapılan davetin süresi uzatıldı ve davet kabul edildi. Henüz tarih belirlemedik" diye konuştu.

İngiltere Başbakanı May'in sözcüsünün aşırı sağcı paylaşımına tepki gösteren Trump, May'in hesabını eklediği paylaşımında, "Theresa May, benimle değil, İngiltere'deki yıkıcı Radikal İslamcı Terörle uğraş. Biz burada gayet iyiyiz" yanıtını vermişti.

Trump'ın tepki çeken tweeetleri aşırı sağcı İngiliz partisi Britain First'ın lideri Jayda Fransen'e ait. Trump, Fransen'in paylaştığı Müslüman karşıtı videoları tekrar tweetlemişti. Trump, Twitter hesabından Müslüman karşıtı videolar paylaştı. Videoların birinde bir Müslüman gencin koltuk değnekleri bulunan Hollandalı bir genci dövdüğü bir diğer videoda da yine bir Müslüman'ın Hristiyanların kutsal saydığı bir heykeli kırdığı iddia ediliyordu.

Trump'ın paylaşımlarına birçok İngiliz siyasetçi tepki gösterirken, Anglikan Kilisesi Başpsikoposu Justin Welby de Trump'ın aşırı sağcıların sesini güçlendirmeyi seçmesinin çok rahatsız edici olduğunu söyledi.

ABD'den de tepki geldi

İngiltere Başbakanı Theresa May'in sözcüsü aracılığıyla yaptığı eleştiriye tepki gösteren Donald Trump, Twitter mesajını önce Başbakan'a ait olduğunu düşündüğü yanlış bir hesaba attı.

Hatasını fark eden Trump, tweet'i hemen silip aynı mesajı Theresa May'in resmi hesabına attı. Trump'ın May'e mesajına ABD'den de eleştiriler geldi. Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Trump'ın tweetlerinin kendisini şaşırttığını söyledi. Utah Senatörü Orrin Hatch de, May'in dünyanın en büyük liderlerinden biri olduğunu ve ona büyük bir saygısı ve sevgisi olduğunu ifade etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.