TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Ebru Gündeş'in mal varlığına neden el konulmadığı ortaya çıktı

Ebru Gündeş'in mal varlığına neden el konulmadığı ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün Reza Zarrab'ın, kızı Alara ile 22 yakınının mal varlığına el koyulmasına karar verirken eşi Ebru Gündeş'i ise evlilik öncesi yaptığı evlilik sözleşmesi kurtardı. Evlilik sözleşmesi gereği, herkesi mal varlığının kendi üzerine olmasından dolayı Gündeş'in kendi kazanımlarından elde ettiği mal varlığına el koyulmasının hakkaniyetli olmayacağına karar verildi ve Gündeş karar dışında tutuldu.

Yayın Tarihi: 02/12/17 13:48
okuma süresi: 2 dak.
Ebru Gündeş'in mal varlığına neden el konulmadığı ortaya çıktı
A- A A+
Rıza Sarraf ve akrabalarının Türkiye'deki mal varlıklarına el konulmuştu. Ancak mal varlığına el konulanlar arasında Sarraf'ın eşi Ebru Gündeş yoktu. Gündeş'in evlilik öncesi yaptığı evlilik sözleşmesi gereği mal varlığının kendi üzerine olduğu ve bu nedenle kazanımlarına el konulmasının hakkaniyetli olmayacağına karar verildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, ABD'de görülen Mehmet Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf ve akrabalarının Türkiye'deki mal varlıklarına el konulmuştu.

Gerekçe ise ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etme.''

Rıza Sarraf ve akrabaları hakkında soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin, mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna dair bilgilere ulaşıldığı ifade edildi.

Taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına, banka, şirketler ve kurumlardaki tüm hak ve alacaklarına, şirket hisselerine el konulduğu açıklandı.

MAL VARLIĞINA EL KONULANLAR ARASINDA EBRU GÜNDEŞ YOK

Rıza Sarraf'ın eşi Ebru Gündeş'in mal varlığına neden el konulmadığı da ortaya çıktı. Gündeş'in evlilik öncesi yaptığı evlilik sözleşmesi gereği mal varlığı kendi üzerineydi. Bu nedenle Gündeş'in kazanımlarına el konulmasının hakkaniyetli olmayacağına karar verildi.

SARRAF'IN MAL VARLIKLARININ DEĞERİ 300 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE

Rıza Sarraf'la birlikte 23 kişinin soruşturmada adı geçiyor. El konulan mal varlıkları arasında, Kanlıca'da iki yalı, Kandilli'de köşk, özel jet, tablo, daireler, ofisler ve fabrika var. Bu arada Sarraf'ın mal varlıklarının değerinin 300 milyon liranın üzerinde olduğu belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.