DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Yunanistan'da Erdoğan tartışması

Yunanistan'da Erdoğan tartışması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, henüz resmi olarak açıklanmamakla birlikte 7-8 Aralık'ta Atina'yı ziyaret etmesi beklenen TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye için büyük bir lider olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 03/12/17 09:06
okuma süresi: 2 dak.
Yunanistan'da Erdoğan tartışması
A- A A+

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, henüz resmi olarak açıklanmamakla birlikte 7-8 Aralık'ta Atina'yı ziyaret etmesi beklenen TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye için büyük bir lider olduğunu söyledi. Yunan Alpha radyosuna konuşan Kocyas, "Sanırım, bu ara durumları yeniden değerlendirme dönemi geçiren Erdoğan, ülkesi için büyük bir lider. Daha fazla akılcılık göstermesi ve ülkesinin dış politikasında da görünen asabiyeti azaltması gerektiğini anladı. Erdoğan yetenekli ve zeki bir insan" diye konuştu.

Kocyas, Erdoğan'ın Atina'daki resmi temaslarını tamamladıktan sonra Batı Trakya'ya geçmeyi planlamasıyla ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi: "Ben de İstanbul'a gittiğimde Patrik ile görüşmeye gidiyorum. Eğer Trakya'ya giderse, bu Türk-Yunan ilişkilerine zarar vermeyecek şekilde olmalıdır. Doğru tercihleri yapacağını ümit ediyorum."

'OSMANLI'YI CANLANDIRMAK İSTİYOR'

Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Erdoğan'ın Atina temaslarında Kıbrıs konusunun da görüşüleceğini belirterek "Olumlu sonuçlar çıkmasını diliyoruz" diye konuştu. Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos ise Türkiye'ye eleştirilerde bulundu. Atina'da 'Yunan-Amerikan Birliği' adlı milliyetçi bir derneğin toplantısında konuşan Kamennos, Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun yeniden canlandırılmasını arzuladığını ve bu amaçla sistemli bir şekilde tahakkümcü bir rejime kaydığını ileri sürdü. Kammenos sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye büyük ve önemli bir ülke. Ancak bana göre, başkalarına tepeden bakan ve megalo-ideacı bir siyaset izleyip, dost ve müttefiklerini kaybetmek için çaba sarfediyor. Reklamını yaptığı 'komşularla sıfır sorun' politikası 'sıfır sorun olmayan komşu yok' politikasına dönüştü."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.