DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

6 Katalan siyasetçiye şartlı tahliye!

6 Katalan siyasetçiye şartlı tahliye!

Katalonya'da düzenlenecek olan seçimler öncesinde İspanyol mahkemesi hapiste tutulan ayrılıkçı Katalan siyasetçilerden altısının şartlı tahliyesine karar verdi.

Yayın Tarihi: 05/12/17 08:15
okuma süresi: 1 dak.
6 Katalan siyasetçiye şartlı tahliye!
A- A A+

Katalan Lider Puigdemont'un yardımcısı olan Oriol Junqueras ve Katalonya bölgesel içişleri bakanı Joaquim Forn ile birlikte iki siyasetçinin daha tutukluluk halleri devam edecek. Tutuksuz yargılanabilmeleri için belirlenen kefalet ücretleri ise 100 bin Euro...

Katalan siyasetçiler Eylül ayında yapılan yasadışı gösterileri düzenledikleri gerekçesiyle farklı bir hakim tarafından hapse atılmıştı. O günden beri ayrılıkçı Katalanlar, siyasetçilerinin serbest bırakılmaları için protestolarda bulunuyor.

Katalonya Başkanı Carles Puigdemont ve dört eski Katalan bakan halen kaçtıkları Belçika'da bulunuyor. Madrid yönetimi ise söz konusu beş ismin iadesini istiyor.

Euronews'te yer alan habere göre; Madrid hükümeti tarafından alınan karara göre, Katalonya'da seçimler 21 Aralık'ta gerçekleşmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.