EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

Atun "İslam Ticareti Geliştirme Merkezinin ülkemizde toplanması önemli bir gelişme "

Atun "İslam Ticareti Geliştirme Merkezinin ülkemizde toplanması önemli bir gelişme “

<p>Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gözlemci üyesi olduğu ve tüm toplantı ve etkinliklerine katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) bağlı kuruluşlardan biri olan İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) 5-7 Aralık 2017 tarihleri arasında, "İİT Üye Ülkeleri'nde Ana İhracatçılar için İhracat Stratejileri" toplantısının ülkemizde yapılmasının önemine değindi ve "İTT içinde kendi yerimzi güçlendiriyoruz. Bu toplantlara katılmak kadar bu toplantıların ülkemzde de yapılıyor olması son derece önemli" dedi.</p>

Yayın Tarihi: 05/12/17 13:33
okuma süresi: 4 dak.
Atun "İslam Ticareti Geliştirme Merkezinin ülkemizde toplanması önemli bir gelişme “
A- A A+
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gözlemci üyesi olduğu ve tüm toplantı ve etkinliklerine katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) bağlı kuruluşlardan biri olan İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) 5-7 Aralık 2017 tarihleri arasında, "İİT Üye Ülkeleri'nde Ana İhracatçılar için İhracat Stratejileri" toplantısının ülkemizde yapılmasının önemine değindi ve "İTT içinde kendi yerimzi güçlendiriyoruz. Bu toplantlara katılmak kadar bu toplantıların ülkemzde de yapılıyor olması son derece önemli" dedi.

Bakanlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre; Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının ortak organizasyonunda (Regional Training Workshop on Export Strategies for Primo-Exporters of OIC Member States) konulu bölgesel bir eğitim Çalıştay'ı İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerden uzmanların da katılımıyla Girne'de düzenleniyor.

Çalıştay'a, Türkiye, Filistin, Gambiya, Lübnan, Pakistan ve Ürdün'den temsilciler katılıyor. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Merkez Bankası yetkililerinin de sunum yapacağı etkinliğe, Devlet Planlama Örgütü'nün yan ısıra Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası'ndan da temsilciler katılıyor.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Sunat Atun konuk heyet onuruna yemek verdi. Konuk heyetin başı olan İslam Ticareti Geliştirme Merkezi Genel Müdürü Dr. El Hassane Hzaine açılış sonrası bir araya geldiler. Toplantının ülkemizde yapılası adına koyduğu katkılarda ötürü Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Sunat Atun, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi Genel Müdürü Dr. El Hassane Hzaine'ye teşekkür etti.

Bakan Atun daha sonra İslam Ticareti Geliştirme Merkezi Çalışma ve Eğitim Bölümü Başkanı Mamoudou Sall ile bir araya geldi.

Bakan Atun konuya ilişkin olarak şunları kaydetti;

"Ülkemiz, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi ile işbirliği içerisinde daha önceki yıllarda (21 – 25 Nisan 2008 tarihleri arasındaki) "İhracat Denetimi ve Küçük ve Orta Boylu İşletmelerin (KOBİ) Kapasitesinin Artırılması" konulu atölye çalışması ve 3 – 6 Mart 2014 tarihleri arasında "Küreselleşme Bağlamında İhracat Teşviki ve Yatırım Stratejileri" konulu Çalıştay'a da ev sahipliği yapmıştı.

Ülkemiz önümüzdeki dönemde de İslam İşbirliği Teşkilatı ile Teşkilat'a bağlı kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde Teşkilat'ın çeşitli toplantı ve etkinliklerine evsahipliği yapmaya ve bu çerçevede gerek İslam İşbirliği Teşkilatı Sekretaryası gerekse Üye Ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye daha da güçlü bir şekilde devam edecektir."

Anavatan Türkiye'ninde desteği ile kendi çoğrafyamızda yer alan bu ülkelerle gerek ekonomik gerek kültürel işbirliklerinin artması adına bugüne kadar yaptığımız adımlar bugün meyvelerini veriyor. Bunları daha da arttırmak ve bu yönde politikalar oluşturmak zorundayız. Bugün Girne'de yapılan çalıştay bu yönde atılmış son derece önemli bir adımdır. Küreselleşen dünyada Kıbrıs Türkü'de kendi yerini almak zorunda. Bu ve benzeri çalışmalarla bunun gerçekleştiğini görmek bizi son derece mutlu ediyor" dedi.

Geçtiğimiz ay mecliste değişiklikleri onaylanan Bankacılık Yasası dahilinde Faizsiz Bankacılık sisteminin ülkemizde de uygulanmasının mümkün hale getirildiğini anlatan Bakan Atun , bu vesile ile İslam Konferansına üye ülkelerin de yeni fonlar dahilinde ülkemize yatırımyapmasının daha kolay hale geldiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.