KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 10 dak.

Spotify'da, 2017'nin en çok dinlenen sanatçıları, albümleri ve şarkılarını açıkladı

Spotify'da, 2017’nin en çok dinlenen sanatçıları, albümleri ve şarkılarını açıkladı

Geçtiğimiz aylarda sanatçıların dinleyicileri anlamaları için "Spotify for Artists" uygulamasını piyasaya süren Spotify, dünyada ve Türkiye'de 2017'nin en çok dinlenen sanatçılarını, albümlerini ve şarkılarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 06/12/17 07:57
okuma süresi: 10 dak.
Spotify'da, 2017’nin en çok dinlenen sanatçıları, albümleri ve şarkılarını açıkladı
A- A A+
Geçtiğimiz aylarda sanatçıların dinleyicileri anlamaları için "Spotify for Artists" uygulamasını piyasaya süren Spotify, dünyada ve Türkiye'de 2017'nin en çok dinlenen sanatçılarını, albümlerini ve şarkılarını açıkladı.

Spotify'ın sunduğu verilerde 2017 yılında Ed Sheeran'ın fazlasıyla öne çıktığı görülüyor. Öyle ki; Sheeran'ın 'Shape of You' adlı şarkısı dünyada yılın en çok dinlenen şarkısı, '÷' (Divide) albümü ise yılın en çok dinlenen albümü oldu. Rihanna ise bu yıl da zirveyi kimseye kaptırmadı ve üst üste üçüncü kez dünyada en çok dinlenen kadın sanatçı olmayı başardı.

Türkiye'de ise bu yıl zafer Sezen Aksu'nun! Sezen Aksu, 2017 yılında Türkiye'de hem en çok dinlenen sanatçı hem de en çok dinlenen kadın sanatçı oldu. Üstelik Aksu'nun son albümü olan "Biraz Pop Biraz Sezen" de yılın en çok dinlenen albümü oldu. Ed Sheeran etkisini bir kenara bırakacak olursak, Tarkan, Sıla ve Sagopa Kajmer'in Türkiye'de yıla damgasını vuran diğer isimler olduğunu söylemek mümkün. Duman ise 2017 yılında Türkiye'de Imagine Dragons'tan sonra en çok dinlenen müzik grubu olarak kayıtlara geçti.

Latin müzik ise beklenmedik bir şekilde yükselişte! Latin müzik 2017 yılı itibariyle dünyada ve Türkiye'de dinleyicilerin ilgi odağı haline geliyor.

2017 yılının gözde sanatçıları, albümleri ve trendlerini gösteren Yılın Müzik Listeleri detayları:

Spotify verilerine göre Ed Sheeran, 2017 yılında dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı. Aylık 45 milyon dinlenme oranı ile Spotify'da bugüne kadar en çok dinlenen sanatçı olarak kayıtlara geçen Ed Shreeran'nın ÷ (Divide) adlı albümü dünya genelinde 3,1 milyar dinlenme oranı ile yılın albümü oldu. 'Shape of You' ise 1,4 milyarı aşkın dinlenme oranı ile Spotify'da bugüne kadar en çok dinlenen şarkı unvanını kazandı.

"Ed Sheeran rekor kıran albümü ile kesinlikle bu yıla damgasını vurdu" diyen Spotify İçerik Bölümü Direktörü Stefan Blom şöyle devam ediyor: "Şüphe yok ki 2017 Ed Sheeran'ın yılı oldu, milyonlarca müzikseverin onun müziğini Spotify üzerinden keşfetmesi, dinlemesi ve paylaşması bizim için heyecan verici. Ed'e bu büyük başarı için tebriklerimizi gönderiyoruz".

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN SANATÇI: SEZEN AKSU

2017 yılında Spotify üzerinden hem en çok dinlenen sanatçı hem de en çok dinlenen kadın sanatçı olan Sezen Aksu'nun yanı sıra 2017 yılında albüm çıkaran bir diğer isim Tarkan!

Tarkan, Ed Sheeran'dan sonra Türkiye'de en çok dinlenen erkek sanatçı olarak listenin ikinci sırasında yer alıyor.

Türkiye'de 2017 yılının en çok dinlenen şarkıları arasında zirvede yer alan Ed Sheeran'dan Shape of You ve Latin ezgilere sahip Despacito'yu, Deeperise'ın Raf'ı takip etti. Böylece Raf da üçüncü sırada yerini aldı. Bu arada zirveye oynayan Manuş Baba'yı da unutmayalım. Manuş Baba'nın Dönersen Islık Çal albümü, en çok dinlenen albümler arasında ikinci sırada yer alıyor. Müzik gruplarına baktığımızda ise Imagine Dragons ve Duman'ın, Türkiye'de yılın en çok dinlenen grupları olduğunu görüyoruz.

DÜNYA'DA HİP HOP VE LATİN MÜZİĞİN YÜKSELİŞİ

Dünya genelinde başarısıyla dikkat çeken Ed Sheeran'nın yanı sıra Hip Hop, 2017 yılında da yükselen bir değer olmaya devam ediyor. Spotify verileri, Hip Hop dinlenme oranının geçen yıla kıyasla yüzde 74 arttığını gösteriyor. Hip Hop'ın 2016 yılındaki popülaritesini göz önünde bulundurduğumuzda, şu ara Hip Hop müziğin önlenemez yükselişine şahit olduğumuzu söylemek mümkün.

Spotify'da ilk kez 'Despacito' ve 'Mi Gente' olmak üzere iki Latin şarkı birinci sıraya yükselirken, Spotify Global Top 50 listesinde yer alan 10 Latin şarkı ile Latin müziğin dinlenme oranı 2017 yılında yüzde 110 arttı. Hatırlarsanız Spotify'da dünya genelinde 2017 yazına damgasını vuran şarkı Luis Fonsi, Daddy Yankee ile Justin Bieber imzalı 'Despacito – Remix' olmuştu.Buradan yola çıkarak Latin kültürünün kitlelerce benimsenme seviyesini algılamamız mümkün. Üstelik bir Latin sanatçı olarak Daddy Yankee de ilk defa Spotify'da Temmuz ayında en çok dinlenen sanatçı unvanı ile listenin birinci sırasına yerleşmişti.

2017 yılının en'lerine ve müzik trendlerine göz atmak için aşağıdaki listelere bakabilir, 2017'nin çalma listeleri, yılın en çok dinlenen çalma listeleri, videolar ve daha fazlası için spotify.com/2017 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Spotify 2017 Global Top Müzik Listeleri

DÜNYE GENELİNDE EN ÇOK DİNLENEN SANATÇILAR:

Ed Sheeran, bu yıl Spotify üzerindeki 6,3 milyar dinlenme oranı ile dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı oldu ve 2015 ile 2016 yılında zirvede olmayı başaran Drake'i tahtından indirdi. Ancak Drake, geçen senenin Spotify Top 5 listesinde yer alıp, Ed Sheeran, The Weeknd, Kendrick Lamar and The Chainsmokers ile birlikte bu yılın yeni Top 5 listesinde de yer alan tek sanatçı oldu.

1.Ed Sheeran
2.Drake
3.The Weeknd
4.Kendrick Lamar
5.The Chainsmokers

DÜNYA GENELİNDE EN ÇOK DİNLENEN KADIN SANATÇILAR:

Rihanna, 2017'de de en çok dinlenen kadın sanatçı olarak Spotify üzerinden üçüncü kez üst üste bu unvanı aldı ve saltanatını sürdürmeye devam etti. Pop dünyasının süper starları; Taylor Swift, Selena Gomez, Ariana Grande ve Sia, 2017'nin Top 5 listesindeki diğer kadın sanatçıları oluşturdu.

1.Rihanna
2.Taylor Swift
3.Selena Gomez
4.Ariana Grande
5.Sia

DÜNYA GENELİNDE EN ÇOK DİNLENEN ERKEK SANATÇILAR:

Ed Sheeran en çok dinlenen erkek sanatçılar listesinde zirvede yer aldı ama yılın sürprizi ilk kez bu sene Spotify'da en çok dinlenen erkek sanatçılar listesinde gördüğümüz Daddy Yankee oldu.

1.Ed Sheeran
2.Drake
3.The Weeknd
4.Kendrick Lamar
5.Daddy Yankee

DÜNYA GENELİNDE ÇIKIŞ YAPAN TOP 5 SANATÇI:

2017, kendi solo çalışmalarını yapan sanatçılar için önemli bir yıl oldu. Camila Cabello, Harry Styles ve Liam Payne bu sene solo çalışmalarını yayınladılar ve kendi kariyerlerinde büyük başarı yakalayarak 2017'nin çıkış yapan sanatçılar listesinde Top 3'e yerleştiler. Rappers Lil Pump ve Trippie Red ise çıkış yapan Top 5 listesinin diğer iki ismi oldu.

1.Camila Cabello
2.Harry Styles
3.Liam Payne
4.Lil Pump
5.Trippie Redd

DÜNYA GENELİNDE EN ÇOK DİNLENEN GRUPLAR:

Bu sene, Coldplay'in The Chainsmokers ile birlikte yaptığı 'Something Just Like This' grubu listenin başına taşıdı. 'Thunder'daki başarısıyla Imagine Dragons, ardından Maroon 5, Linkin Park ve Migos ise 2017'nin Spotify'da en çok dinlenen grupları olarak Top 5 listesinde yer aldı.

1.Coldplay
2.Imagine Dragons
3.Maroon 5
4.Linkin Park
5.Migos

DÜNYA GENELİNDE EN ÇOK DİNLENEN ŞARKILAR:

Ed Sheeran'ın 'Shape of You' adlı şarkısı, 1,4 milyonu aşkın dinlenme oranı ile Drake'in 'One Dance' ile elde ettiği rekoru kırarak, Spotify'da bugüne kadar en çok dinlenen şarkı oldu.

1.Shape of You – Ed Sheeran
2.Despacito – Remix – Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber
3.Despacito – Luis Fonsi feat. Daddy Yankee
4.Something Just Like This – The Chainsmokers & Coldplay
5.I'm the One – DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne
6.Dünya Genelinde En Çok Dinlenen Albümler:

Ed Sheeran'ın Mart ayında yayınlanan albümü ÷ (Divide), Spotify'da 3,1 dinlenme oranına ulaşarak, yılın en çok dinlenen albümü oldu.

1.Divide – Ed Sheeran
2.More Life – Drake
3.DAMN. – Kendrick Lamar
4.Starboy – The Weeknd
5.Stoney – Post Malone

2017'DE EN ÇOK MÜZİK DİNLENEN GÜN:

13 Haziran 2017 (Her kullanıcının en çok müzik dinlediği güne göre belirlenmiştir)

2017'DE YÜKSELİŞE GEÇEN YENİ MÜZİK TÜRLERİ:

1.Melodic Power Metal
2.Chaotic Black Metal
3.Chillhop
4.Trap Latino
5.Future Funk
6.Jumpstyle
7.Serialism
8.Cinematic Dubstep
9.Vintage Swoon
10.Gamecore

Spotify 2017 Türkiye Top Müzik Listeleri

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN SANATÇILAR:

1.Sezen Aksu
2.Ed Sheeran
3.Sıla
4.Tarkan
5.Sagopa Kajmer

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN KADIN SANATÇILAR:

1.Sezen Aksu
2.Sıla
3.Sia
4.Hande Yener
5.Selena Gomez

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN ERKEK SANATÇILAR:

1.Ed Sheeran
2.Tarkan
3.Sagopa Kajmer
4.Teoman
5.The Weeknd

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN GRUPLAR:

1.Imagine Dragons
2.Duman
3.The Chainsmokers
4.Adamlar
5.Coldplay

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN ŞARKILAR:

1.Shape of You – Ed Sheeran
2.Despacito – Remix – Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber
3.Raf – Deeperise
4.Sen Olsan Bari – Aleyna Tilki
5.Rockabye – Clean Bandit Feat. Sean Paul & Anne-Marie

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN ALBÜMLER:

1.Biraz Pop Biraz Sezen – Sezen Aksu
2.Dönersen Islık Çal – Manuş Baba
3.Aura – Norm Ender
4,Starboy – The Weeknd
5.Müptezhel – Ezhel

Yılın Top listelerinin yanı sıra, kullanıcılar kişisel olarak en çok dinledikleri sanatçıları ve bu yıl en çok dinledikleri şarkıları da 2017wrapped.com adresini ziyaret ederek öğrenebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.