EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Güvenli İnternet Seminerleri ESK'da devam etti

Güvenli İnternet Seminerleri ESK'da devam etti

Telsim'in Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işirliğinde düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor.

Yayın Tarihi: 06/12/17 15:10
okuma süresi: 3 dak.
Güvenli İnternet Seminerleri ESK'da devam etti
A- A A+
Telsim'in Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işirliğinde düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor.

English School of Kyrenia (ESK) 8. sınıf öğrencilerine verilen seminerde bilgiye ulaşım konusunda önemli araç olan internetin, doğru ve güvenli kullanımı hakkında eğitim verildi. Öğrencilerin ve öğretmenlerinin katılımıyla keyifli geçen seminerde, öğrenciler internet ortamında yaşadıkları deneyimleri ve bilgileri de paylaştılar.

Seminerde, siber tehlikeler ve nasıl önemler alınması gerektiği konusunda bilgiler verilirken, şifre güvenliği konusunda öğrenciler bilgilendirildi. İnternet hesap şifrelerinin kimseyle paylaşılmaması, kişisel verilerin herkese açık şekilde ayarlanmaması gibi bilgiler verilirken, virüsler, solucanlar, casus yazılımlar, truva atı saldrısı gibi tehlikelerden nasıl korunacağı hakkında bilgiler anlatıldı.

Seminerde, aynı zamanda siber suçların ne gibi cezaları olduğu da anlatıldı. Yakın zamanda geçmesi planlanan bilişim suçları yasasının yürürlüğe girmesiyle, KKTC'de ne gibi yaptırımların olacağı söylendi.

Seminerde yer alan ESK öğrencileri görüşlerini şu şekilde aktardılar:

Doğa Soydemir: Seminerde bilmediğim çok şey öğrendim. İnternette gezinirken dikkali olmaya çalışıyordum. Şimdi ise daha bilinçli interneti kullanacağım. Özellikle sosyal medyayı kullanırken kişisel bilgilerimi neden korumama gerektiğini şimdi daha iyi anladım.

Matthew Peterson: İnternetin güvenli kullanımı hakkında bilmediğim çok bilgi öğrendim. Siber suçlar hakkında da hiç bir bilgim yoktu. Artık internet kullanırken daha bilinçli olmaya çalışacağım.

Azra Tamer: İnterneti güvenli ve doğru kullandığımız sürece bizim için çok iyi bir araç. Ama tehlikeleri de içinde barındırıyor. Fotoğraflarımızı ve kişisel bilgilerimizi herkese açık şekilde sosyal medyada paylaşmamak gerekir. Güvenlik açısından tehlike oluşturabilir. Bir de bu tarz eğitimler çok önemli. İnsanlar tehlikleri bilmeleri gerekir.

Kaan Halil Akbıçak: Bu seminer bizim için yeni bilgiler ve hatırmala şeklinde oldu. Özellikle sosyal medyayı kullanırken neler dikkat etmek gerektiğ, şifre güvenliği gibi detayları daha çok önemsemek gerekir.

Daniel Albert: İnternet konusunda daha önce duymadığım terimler öğrendim. İnterneti, güvenli ve doğru kullanımı konusunda önemli bilgiler edindik. Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.